Annonce
forside

Ros til den gamle kro

Hanne Svendsen og Leif Nielsen, Grønnevej 236, Thurø, skriver:

Min mand og jeg boede to nætter på Hovborg kro i september. Valgt uden kendskab til stedet. Kroen er smukt møbleret.

Kroen er holdt i gammel stil. Varme farver og fin placering af bevarings værdige genstande, der tidligere var i brug, gør det skønt at gå på opdagelse i stuerne. Hver stue har et stand ur, eller vægur med en fin klang, der skaber hygge.

Det samme gør de fine gamle møbler og billederne, der viser livets gang på kroen.

Et besøg vi varmt kan anbefale. At vi dertil oplevede en tjener, der gav sig tid til gæsterne, ophøjede vort besøg. Tjenerens "ping/pong" ordveksling med andre gæster gav en rar stemning, og det trods stor travlhed den ene aften. H.E. er et stort plus for kroen.

Venlig hilsen og på gensyn en anden gang, siger to gæster fra Thurø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce