Annonce
Læserbrev

Ros til gammel ide på nye flasker

Jeg synes, der er grund til at rose Vejen kommune for den støtte på 33.500 kr. til projektet “Rigtige drenge”, som Lonnie Koch, Winnie Kikkenborg og Claudia Erlev har taget initiativ til. Projektet skal hedde TeenXtreem, og tiltrække de unge til at afprøve forskellige aktiviteter, og muligvis få dem videre i foreningslivet i Brørup.

Ideen er ikke ny, men rigtig god og stadig gældende, kan jeg oplyse, da jeg som pioner på SSP-området blev sat ind i Esbjerg i 1980, udlånt fra Kriminalforsorgen for at afprøve nye metoder til at netop tiltrække unge til aktiviteter, som ikke var afprøvet før. Det Kriminalpræventive Råd havde fået en særlig bevilling til at opstarte Kommune Projekt 80, med baggrund i at et folketingsmedlem, Ib Stetter, var blevet slået ned på Slotspladsen. Folketinget besluttede derfor at satse på forebyggelse for at dæmme op imod dette.

Jeg var heldig at blive udlånt til projektet og fik som den første i Danmark gennemført et samarbejde med Varde Faldskærmsklub, hvor det lykkedes at tiltrække unge til faldskærmsudspring. Alle skoler og Ungdomsklubber fik vi adgang til og vi fik lov at anvende en nedlagt skole til sommeraktiviteter. Vi var 3 udlånte medarbejdere fra henholdsvis, Det sociale område, Ungdomsklubområdet og Kriminalforsorgen.

Vi arbejdede især om aftenen og i weekenderne, samt også vigtig, netop hen over hele sommerferien. Det er meget, meget vigtigt at det nye projekt netop kører henover sommerferien, da mange unge driver rundt i sommerferien, hvilket mine tidligere erfaringer vidner om.

Skal jeg komme med et råd til Vejen Kommune, skal der være en medarbejder fra Vejen Kommune, som kan være sparring, når de støder på vanskeligheder i projektet. Det kan være en medarbejder, som i forvejen har fingeren på pulsen.

Endelig er 33.500 kr. som forebyggelse rigtig godt, set i sammenhæng med hvad det koster, hvis der var tale om en anbringelse!

Ros til Vejen Kommune.

Heine Fricke, Glejbjerg. Foto: Soffi S. Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

89-årig kvinde bestjålet i lejlighed

Annonce