Annonce
Debat

Ros til jer - der knokler i disse svære dage for Kolding.

Annonce

Læserbrev: Som vi alle ved, er Kolding indehaver af en trist rekord lige nu: ”Byen med de flest corona-smittede i hele Danmark”. Vi bliver på den måde hele tiden mindet om, at det er en utrolig lumsk sygdom, vi er udfordret af, samt at spredningen af smitten går ekstrem hurtig, når den først har fat.

Derfor foregår der lige nu et kæmpe arbejde for at genvinde kontrol over spredningen både med hjælp fra centrale sundhedsmyndigheder, men også en kæmpe indsats fra ansatte i Kolding Kommune fra bund til top. Jeg synes simpelthen, det er så imponerende at se, hvad der lægges i af kræfter, og hvordan ansatte melder sig til at være med til at hjælpe de centrale myndigheder med at få situationen under kontrol. TAK for den indsats I allesammen yder.

Ud over myndighedernes indsats er det helt afgørende, at vi alle, hvor vi nu bor, arbejder, uddanner os eller hvad vi nu gør, bidrager med, hvad vi kan, til hurtigt at få situationen under kontrol. Det er nemlig hele forudsætningen for, at vi igen langsomt og kontrolleret kan begynde at åbne dele af samfundet. Vi har alle et ansvar i denne tid, der er større end os selv, nemlig ansvaret for, at vi gør, hvad vi kan for ikke at bidrage til at smitten spredes, og at vi bringer sårbare og ældre menneskers liv i fare.


Ud over myndighedernes indsats er det helt afgørende, at vi alle, hvor vi nu bor, arbejder, uddanner os eller hvad vi nu gør, bidrager med, hvad vi kan, til hurtigt at få situationen under kontrol.


Jeg håber også eksemplificeringen af, hvor hurtigt corona-smitten spredes, er en klar melding til dem, der helt uansvarligt hele tiden kræver genåbning eller dem, som nægter at følge de retningslinjer sundhedsmyndighederne udstikker.
Vi kan forhåbentlig inden alt for længe vende tilbage til mere normale forhold for de mange, der lider hårdt under nedlukningen. De unge, der savner deres uddannelser og kammerater og hele det sociale liv. De ældre og syge, der isoleres fra venner og pårørende. De ansatte i sundhedssektoren, pleje- og omsorgssektoren, og de pædagoger og lærere, der tager sig af vores børn og unge. TAK for indsatsen til jer alle. Skal vi ikke love at gøre vores til at gøre vejen til en begyndende genåbning så kort som mulig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce