Annonce
Billund

Rosborg-formand: Vi er store, fordi de unge vælger os

Rosborg Gymnasium er stort, fordi mange unge vælger skolen til. Det siger formand Thyge Havgaard Bjerring, som derfor ikke mener, at politikerne skal blande sig i, hvem der går på gymnasium hvor. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Thyge Havgaard Bjerring, formand for Rosborg Gymnasium, frabeder sig politikernes indblanding i, hvilke unge der får lov at vælge det store gymnasium. Se hellere på udviklingsinitiativer, som kunne få flere til at vælge for eksempel Grindsted.

Grindsted/Vejle: Rosborg Gymnasium er stort, fordi omkring 1500 unge har valgt at gå der.

Det skal politikerne ikke blande sig i, lyder det fra Thyge Havgaard Bjerring, der er formand for det store Vejlegymnasium.

Han er kritisk overfor Troels Ravns (S) udmelding om, at det skal være slut med konkurrence om elever.

Annonce

- Jeg synes ikke, vi konkurrerer. Det må være op til de enkelte unge at træffe beslutning om, hvor de vil på gymnasiet. Vi er store, fordi de unge vælger os. Vi gør intet aktivt for at få dem til at vælge os. De vil bare gerne gå i skole i Vejle, og jeg er meget uenig i, at der skal være en politisk indblanding for at forhindre det, siger han.

Thyge Havgaard Bjerring er enig med Troels Ravn i, at det er godt at kunne gå på gymnasium tæt på, hvor man bor, men tvang er efter hans opfattelse ikke vejen frem.

Frit valg er vigtigt

- Det er i alles interesse at have så mange gymnasier som muligt rundt omkring, men det må ikke gå ud over de unges frie valg. En anden metode kunne være at se på, hvordan man kunne gøre det endnu mere attraktivt at gå i gymnasium i lokalområdet. Koster det noget, så må vi være klar til at se på det, siger han.

- Skulle man bruge en hel eller en halv million kroner mere for at tage særlige udviklingsinitiativer, så ville vi på Rosborg ikke sidde og være misundelige over det. Det ville være helt fint, for det er klart, at det koster mere at drive et lille gymnasium end at drive et stort, tilføjer han.


Det er i alles interesse at have så mange gymnasier som muligt rundt omkring, men det må ikke gå ud over de unges frie valg.

Thyge Havgaard Bjerring, formand for Rosborg Gymnasium
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce