Annonce
Esbjerg

Rosendahls lukker i Esbjerg: Ansatte flyttes til Horsens

En af Esbjergs ældste virksomheder Rosendahls Print-design-Medias særprægede kontordomicil med tilhørende produktion skal på sigt ikke længere være arbejdsplads for virksomhedens cirka 100 ansatte. Arkivfoto: Ken Mathiesen.
Konkurrents overtagelse af den historiske virksomhed Rosendahls sætter et punktum for den familieejede virksomhed, som vi kender den. Den særprægede ejendom i Kjersing sættes til salg, og 70 ansatte fra produktionen tilbydes job i Horsens.
Annonce

Esbjerg: En af Esbjergs ældste virksomheder Rosendahls Print-design-Medias særprægede kontordomicil med tilhørende produktion skal på sigt ikke længere være arbejdsplads for virksomhedens cirka 100 ansatte, efter at det forleden kom frem, at fondsejede Stibo Complete - Skandinaviens største grafiske virksomheder – har købt den hæderkronede Esbjergvirksomhed.

Ejendommen i Kjersing sættes nemlig til salg af den nye ejer og dermed flyttes også selve produktionen til Stibo-koncernens hovedsæde i Horsens, hvor cirka 70 Rosendahls-medarbejdere tilbydes at flytte med. Ved en fejltagelse kom det forleden i avisen til at fremgå, at blot ti arbejdspladser vil blive flyttet til Horsens.

- I Horsens har vi 35.000 kvadratmeter under tag. I Esbjerg er der 7.000-8.000 kvadratmeter under tag, så det er klart, at det er bedre at flytte Esbjerg til Horsens end omvendt, siger Søren Henriksen, administrerende direktør i Stibo Complete.

Han understreger samtidig, at han meget håber på, at alle ansatte ønsker at flytte med til hovedsædet i Horsens, som kan nås i bil fra Esbjerg på en god time.

Rosendahls

Rosendahls blev stiftet i 1902, hvor Kristian Rosendahl på sin 25-års fødselsdag etablerede sig som selvstændig bogtrykkerog bogbindermester i en kælder i Esbjerg. Senere tog hans søn Paul Rosendahl over, mens barnebarnet Palle Rosendahl har tilbragt 35 år i virksomheden.

Annonce

Tid til tilrettelæggelse

Tilbage i Esbjerg er desuden omkring 30 ansatte, der beskæftiger sig med blandt andet administration, salg, projektledelser, it, service og grafisk design. Disse vil ifølge Søren Henriksen også blive tilbudt job i Horsens, men det er også muligt, at der etableres et kunde- og servicecenter i Esbjerg.

- Men vi tager os god tid til at tilrettelægge tingene, og vi vil også meget nødigt miste gode medarbejdere, siger Søren Henriksen, der også påpeger, at der sidder medarbejdere andre steder i landet i datterselskaber, som Stibo før har overtaget - eksempelvis hos Color Print i nordjyske Vadum.

Søren Henriksen har tidligere oplyst i en pressemeddelelse om købet af Rosendahls:

- Vi har længe haft et ønske om at købe Rosendahls, fordi der er tale om en fantastisk virksomhed med et stærkt brand, som vi ønsker at fastholde og udvikle. Rosendahls har desuden en enestående markedsposition og meget passionerede medarbejdere - og er samtidig også en virksomhed med et fornuftigt udviklingspotentiale.

- Købet af Rosendahls er en fortsættelse af vores strategi om at konsolidere printmarkedet i Skandinavien og herigennem skabe den nødvendige kritiske volumen inden for bestående og nye forretningsområder, hvilket muliggør nye investeringer i fremtiden, skrev han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce