Annonce
Esbjerg

Rosendahls lukker i Esbjerg: Ansatte flyttes til Horsens

En af Esbjergs ældste virksomheder Rosendahls Print-design-Medias særprægede kontordomicil med tilhørende produktion skal på sigt ikke længere være arbejdsplads for virksomhedens cirka 100 ansatte. Arkivfoto: Ken Mathiesen.
Konkurrents overtagelse af den historiske virksomhed Rosendahls sætter et punktum for den familieejede virksomhed, som vi kender den. Den særprægede ejendom i Kjersing sættes til salg, og 70 ansatte fra produktionen tilbydes job i Horsens.

Esbjerg: En af Esbjergs ældste virksomheder Rosendahls Print-design-Medias særprægede kontordomicil med tilhørende produktion skal på sigt ikke længere være arbejdsplads for virksomhedens cirka 100 ansatte, efter at det forleden kom frem, at fondsejede Stibo Complete - Skandinaviens største grafiske virksomheder – har købt den hæderkronede Esbjergvirksomhed.

Ejendommen i Kjersing sættes nemlig til salg af den nye ejer og dermed flyttes også selve produktionen til Stibo-koncernens hovedsæde i Horsens, hvor cirka 70 Rosendahls-medarbejdere tilbydes at flytte med. Ved en fejltagelse kom det forleden i avisen til at fremgå, at blot ti arbejdspladser vil blive flyttet til Horsens.

- I Horsens har vi 35.000 kvadratmeter under tag. I Esbjerg er der 7.000-8.000 kvadratmeter under tag, så det er klart, at det er bedre at flytte Esbjerg til Horsens end omvendt, siger Søren Henriksen, administrerende direktør i Stibo Complete.

Han understreger samtidig, at han meget håber på, at alle ansatte ønsker at flytte med til hovedsædet i Horsens, som kan nås i bil fra Esbjerg på en god time.

Annonce

Rosendahls

Rosendahls blev stiftet i 1902, hvor Kristian Rosendahl på sin 25-års fødselsdag etablerede sig som selvstændig bogtrykkerog bogbindermester i en kælder i Esbjerg. Senere tog hans søn Paul Rosendahl over, mens barnebarnet Palle Rosendahl har tilbragt 35 år i virksomheden.

Tid til tilrettelæggelse

Tilbage i Esbjerg er desuden omkring 30 ansatte, der beskæftiger sig med blandt andet administration, salg, projektledelser, it, service og grafisk design. Disse vil ifølge Søren Henriksen også blive tilbudt job i Horsens, men det er også muligt, at der etableres et kunde- og servicecenter i Esbjerg.

- Men vi tager os god tid til at tilrettelægge tingene, og vi vil også meget nødigt miste gode medarbejdere, siger Søren Henriksen, der også påpeger, at der sidder medarbejdere andre steder i landet i datterselskaber, som Stibo før har overtaget - eksempelvis hos Color Print i nordjyske Vadum.

Søren Henriksen har tidligere oplyst i en pressemeddelelse om købet af Rosendahls:

- Vi har længe haft et ønske om at købe Rosendahls, fordi der er tale om en fantastisk virksomhed med et stærkt brand, som vi ønsker at fastholde og udvikle. Rosendahls har desuden en enestående markedsposition og meget passionerede medarbejdere - og er samtidig også en virksomhed med et fornuftigt udviklingspotentiale.

- Købet af Rosendahls er en fortsættelse af vores strategi om at konsolidere printmarkedet i Skandinavien og herigennem skabe den nødvendige kritiske volumen inden for bestående og nye forretningsområder, hvilket muliggør nye investeringer i fremtiden, skrev han.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce