Annonce
forside

Roser til JydskeVestkysten

Jeg vil med dette læserbrev gerne sige mange tak til JV´s lokalredaktion i Tønder.

Årsagen til roserne er den, at det var redaktionen i Tønder, som kunne afsløre, at der var tilgået Tønder Kommune oplysninger omkring Heliporten på Rømø. Oplysninger som vi politikere i økonomiudvalget ikke havde fået forelagt, og som vi alene fik kendskab til på grund af JV.

Forvaltningen har efterfølgende givet en uforbeholden undskyld for det passerede. Det var godt.

Og borgmesteren som den øverste ansvarlige for forvaltningen gjorde også det eneste rigtige. Han foreslog byrådet på mødet torsdag aften, at sagen blev taget af dagsordenen, hvilket byrådet godkendte.

Det var efter min opfattelse den rigtige måde at håndtere denne sag på.

Så vidt så godt.

Og så til avisen.

Personligt skal jeg være den første til at indrømme, at jeg ikke altid er enig med JV. At jeg af og til er direkte uenig i det som jeg læser. At jeg af og til ikke kan genkende historierne. At jeg af og til er voldsomt irriteret over det, jeg læser.

Men, men, men.

Når det er sagt, så sidder jeg alligevel tilbage med en vis form for glæde.

Glæde over at "den fjerde statsmagt" i vores lokalområde, ikke alene holder os politikere i ørerne, stiller kritiske spørgsmål osv., men tillige holder et vågent øje med den forvaltning, som betjener os politikere.

Det er godt. Det viser at systemet virker. Det kan vi alle glæde os over.

Kære lokalredaktion Tønder, mange tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce