x
Annonce
Indland

Roskilde Festival stiller op med yngste hovednavne nogensinde

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Roskilde Festival tilføjer blandt andet Kendrick Lamar til endelig plakat med historisk unge hovednavne.

Den 50. udgave af Roskilde Festival, der første gang blev afholdt i 1971, bliver med historisk unge navne øverst på plakaten.

Annonce

Det står klart, efter at festivalen torsdag har offentliggjort 81 nye navne, og dermed har det fulde musikprogram klar.

Årets hovednavne har en gennemsnitsalder på 37,2 år.

Den danske kunstner Jada, der åbner Orange Scene, er 27 år.

Blandt et af de største navne, der torsdag er offentliggjort, finder man 32-årige Kendrick Lamar.

Han gør 30-årige Taylor Swift og 28-årige Tyler, the Creator selskab, hvilket tidligere er offentliggjort.

- Vi har en historisk ung samling af kunstnere som hovednavne, hvor man ellers tit vil kigge efter de mere rutinerede kunstnere. Men med Taylor Swift, Kendrick Lamar og Tyler, The Creator i toppen af plakaten, så har vi fat i unge kunstnere, der har etableret sig.

- Det betyder, at der er en pil ind i fremtiden, og noget vi kan bygge videre på, siger programchef Anders Wahrén.

Festivalens publikum har en gennemsnitsalder på knap 24 år, og derfor mener programchef Anders Wahrén også, at det er naturligt, at kunstnerne på plakaten følger med.

- Det er en festival, der har et ungt snit, og publikums aldersgennemsnit har ligget på 23-24 år gennem de seneste 20 år. Jeg er ikke bange for, at vi har et skred i den ene eller anden retning.

- At vi har fastholdt det aldersgennemsnit igennem årene, tyder bare på, at vi holder os relevante, siger han.

Festivalen har brugt 65 millioner kroner på kunstnere i år, hvilket er det samme beløb som i de seneste år.

Ud over mange unge hovednavne vil sommerens Roskilde Festival også bære præg af ændringer på festivalpladsen, men dem vil den først offentliggøre i de kommende måneder.

Festivalen er nemlig allerede tidligt ude med programmet, som normalt først offentliggøres i marts eller april.

Af andre store navne, der torsdag er offentliggjort, kan nævnes The Strokes, Haim, Charli XCX og DaBaby.

Roskilde Festival løber af stablen fra 27. juni til 4. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce