Annonce
Haderslev

Rotary giver den gas: Får besøg af tidligere overvismand og  en Bakkesangerinde

Distriktsguvernør Jens Kaptain og teamleder Kim Stenberg glæder sig til at byde velkommen til en fornyende frisk distriktskonference i Rotary Distrikt 1461, der dækker Syd-Sønderjylland og Fyn. Det er mindst ti år siden, at konferencen sidst blev holdt i Haderslev, og der venter deltagerne et stort program med besøg af blandt andre den tidligere overvismand Michael Svarer. Foto: Dorthe Rasmussen
Rotary Hertug Hans i Haderslev er vært ved årets distrikt-konference i det syd og sønderjyske, og det bliver i en ny frisk stil.
Annonce

HADERSLEV: Distriktsguvernør Jens Kaptain har finpudset kæden, for Hertug Hertug Hans Rotary Klub er vært ved den årlige distriktskonference, der finder sted i festsalen på Haderslev Katedralskole lørdag den 3. oktober.

Kim Stenberg har været leder på et team på cirka 30 frivillige fra klubben, der har stået for at arrangere konferencen, der byder på et stort program med mange oplægsholdere.

Jens Kaptain glæder sig til at byde de mange udenbys gæster velkommen til Haderslev.

Han fortæller endvidere, at der for ledsagere er arrangeret en spændende ledsager-tur rundt til kommunens seværdigheder, mens medlemmerne lytter til oplæg fra diverse oplægsholdere.

- Vi bliver cirka 150 deltagere. Det må vi godt være, da det er et siddende arrangement. Det er klart, at vi også er påvirket af covid-19, da vi også har en del ældre og udsatte medlemmer, konstaterer Jens Kaptain.

Én anden konsekvens af covid-19 er også, at Rotary i Danmark i år og næste år ikke har nogle udvekslingsstuderende fra udlandet, og klubberne sender heller ikke unge danskere ud.

- Derfor har vi i år fået sangerne i Vor Frue Cantori til at bære flagene fra verdens lande ind i festsalen, fortæller Jens Kaptain.


Normalt så sidder man bare stille og lytter, men vi vil prøve at gøre det lidt mere livligt

Jens Kaptain, distriktsguvernør


Temaerne for årets konference er bæredygtighed og medlemsudvikling.

Der er blandt andet besøg af slotsejer Svend Brodersen og bæredygtighedschef  Flemming Lynge Nielsen fra Danfoss.

Fra Rotarys egne rækker kommer der flere oplægsholdere, og så har værtsklubben gjort et scoop, idet det er lykkedes at få den tidligere overvismand Michael Svarer til at  komme til byen og holde et oplæg. Han er aktuelt rådgiver for regeringen og partilederne i Folketinget om genåbningen af Danmark.

- Som værtsby har vi forsøgt at forny konferencen. For eksempel er der lagt op til debat efter hvert oplæg. Normalt så sidder man bare stille og lytter, men vi vil prøve at gøre det lidt mere livligt, fortæller Jens Kaptain og Kim Stenberg.

Der er sat skarpe ordstyrere på til debatten.

Det bliver  chefredaktør Mads Sandemann fra JyskeVestkysten og direktør i Haderslev Erhvervsråd Gert Helenius, som vil styre slagets gang.

Livligt bliver det også under det afsluttende kaffebord, hvor den tidligere Bakkesangerinde Karen-Marie Lillelund kigger forbi.

Distriktskonferencen omfatter også en rigtig lækkerbisken for ledsagerne, der både inviteres på sejltur med dambåden Dorthea, frokost på Fratelli og en tur gennem Haderslevs gamle kvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce