Annonce
Varde

Rotary i Varde og Ølgod havde udenlandske gæster på sommercamp

Unge fra 15 lande i Europa og fra lande som Taiwan og Brasilien var som sommerlejr. PR-foto
21 fra 15 forskellige lande fik gode oplevelser i og omkring Varde og Ølgod

Varde/Ølgod: 21 unge i alderen fra 17 til 23 år fra 15 forskellige lande i Europa og fjerne destinationer som Taiwan og Brasilien har været på sommercamp i Varde og Ølgod.

Arrangør var Rotaryklubberne i Varde og Ølgod, og deltagerne ankom i weekenden 20.- 21. juli, hvor deltagerne blev indkvarteret hos værtsfamilier frem til onsdag i uge 30.

Den resterende del af campen havde base på Mejls Friskole. Her deltog også to unge danskere, Alisia og Casper, som var med til at give de udenlandske gæster en god oplevelse.

Annonce
De unge var rundt i området, og de nød opholdet i området i og omkring Varde og Ølgod. PR-foto

Et tæt program

Der var arrangementer hver dag. Besøg på rådhuset med efterfølgende byvandring i Varde med afslutning i Varde Garten, besøg i Tirpitz og Blåvand Fyr, Legoland, Fodboldgolf, Vikingelandsbyen Ribe, rundvisning havnen i Esbjerg, besøg svinebrug i Tistrup både konventionel og friland. Campen deltog også i Open Air.

Efter 14 oplevelsesrige dage sluttede Campen med en festmiddag torsdag i uge 31.

Der blev fra deltagernes side bemærket, at det havde været positivt at bo hos værtsfamilier, inden deltagerne rykkede til Mejls Friskole. Det gav en god oplevelse af dansk familieliv.

Karl Chr. Jensen fra styregruppen takker alle i lokalområdet, både private, forretningsdrivende og kasernen i Oksbøl for hjælp og støtte i forbindelse med de unges besøg.

- Vi ser tilbage på en vellykket Camp med masse af oplevelser for såvel deltagere som arrangørerne, siger Karl Chr. Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce