Annonce
Varde

Rotary i Varde og Ølgod havde udenlandske gæster på sommercamp

Unge fra 15 lande i Europa og fra lande som Taiwan og Brasilien var som sommerlejr. PR-foto
21 fra 15 forskellige lande fik gode oplevelser i og omkring Varde og Ølgod

Varde/Ølgod: 21 unge i alderen fra 17 til 23 år fra 15 forskellige lande i Europa og fjerne destinationer som Taiwan og Brasilien har været på sommercamp i Varde og Ølgod.

Arrangør var Rotaryklubberne i Varde og Ølgod, og deltagerne ankom i weekenden 20.- 21. juli, hvor deltagerne blev indkvarteret hos værtsfamilier frem til onsdag i uge 30.

Den resterende del af campen havde base på Mejls Friskole. Her deltog også to unge danskere, Alisia og Casper, som var med til at give de udenlandske gæster en god oplevelse.

Annonce
De unge var rundt i området, og de nød opholdet i området i og omkring Varde og Ølgod. PR-foto

Et tæt program

Der var arrangementer hver dag. Besøg på rådhuset med efterfølgende byvandring i Varde med afslutning i Varde Garten, besøg i Tirpitz og Blåvand Fyr, Legoland, Fodboldgolf, Vikingelandsbyen Ribe, rundvisning havnen i Esbjerg, besøg svinebrug i Tistrup både konventionel og friland. Campen deltog også i Open Air.

Efter 14 oplevelsesrige dage sluttede Campen med en festmiddag torsdag i uge 31.

Der blev fra deltagernes side bemærket, at det havde været positivt at bo hos værtsfamilier, inden deltagerne rykkede til Mejls Friskole. Det gav en god oplevelse af dansk familieliv.

Karl Chr. Jensen fra styregruppen takker alle i lokalområdet, både private, forretningsdrivende og kasernen i Oksbøl for hjælp og støtte i forbindelse med de unges besøg.

- Vi ser tilbage på en vellykket Camp med masse af oplevelser for såvel deltagere som arrangørerne, siger Karl Chr. Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce