Annonce
Varde

Rotary skænker penge til nigerianske skolepiger

Henrik Jessen, præsident Varde Rotary Klub (tv), Jonna Jul Gudmundsen, Arne Hindsig, kasserer Varde Rotary Klub og Thomas Locht fra Rotary Danmarks Hjælpefond. PR-foto
Annonce

Varde: Rotary i Varde har i samarbejde med Rotary Danmarks Hjælpefond doneret 24.000 kroner til Jonna Jul Gudmundsens projekt SafePadsSchoolGirls Nigeria. Beløbet skal støtte igangsættelse af projekter for kvinder i Nigeria med henblik på at fremstille genanvendelige hygiejnebind. Baggrunden er, at mange piger ikke har råd til hygiejnebind og derfor udebliver fra skolen i den uge, de har menstruation.

Jonna Gudmundsen har under en rejse til Lagos i Nigeria sidste år stiftet bekendtskab med Hameedat Shade Balogun, en frivillig som samler penge til hygiejnebind og rejser rundt på skoler og underviser i brugen af hygiejnebind og fortæller om vigtigheden af, at pigerne kommer i skole, også når de har menstruation.

Siden har Jonna Gudmundsen været i Nigeria og mødt Princess Osita-Oleribe. De har aftalt at igangsætte et projekt for kvinder, hvor kvinderne selv skal sy de genanvendelige hygiejnebind.

Til dette projekt indsamlede Jonna Gudmundsen 70.320 kroner. Man forventer, at flere kvinder selv vil kunne skabe deres egen virksomhed ved fremstilling af hygiejnebind.

Jonna Gudmundsen vil fortsat samle penge ind til stof til hygiejnebind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce