Annonce
Varde

Rotary skænker penge til nigerianske skolepiger

Henrik Jessen, præsident Varde Rotary Klub (tv), Jonna Jul Gudmundsen, Arne Hindsig, kasserer Varde Rotary Klub og Thomas Locht fra Rotary Danmarks Hjælpefond. PR-foto

Varde: Rotary i Varde har i samarbejde med Rotary Danmarks Hjælpefond doneret 24.000 kroner til Jonna Jul Gudmundsens projekt SafePadsSchoolGirls Nigeria. Beløbet skal støtte igangsættelse af projekter for kvinder i Nigeria med henblik på at fremstille genanvendelige hygiejnebind. Baggrunden er, at mange piger ikke har råd til hygiejnebind og derfor udebliver fra skolen i den uge, de har menstruation.

Jonna Gudmundsen har under en rejse til Lagos i Nigeria sidste år stiftet bekendtskab med Hameedat Shade Balogun, en frivillig som samler penge til hygiejnebind og rejser rundt på skoler og underviser i brugen af hygiejnebind og fortæller om vigtigheden af, at pigerne kommer i skole, også når de har menstruation.

Siden har Jonna Gudmundsen været i Nigeria og mødt Princess Osita-Oleribe. De har aftalt at igangsætte et projekt for kvinder, hvor kvinderne selv skal sy de genanvendelige hygiejnebind.

Til dette projekt indsamlede Jonna Gudmundsen 70.320 kroner. Man forventer, at flere kvinder selv vil kunne skabe deres egen virksomhed ved fremstilling af hygiejnebind.

Jonna Gudmundsen vil fortsat samle penge ind til stof til hygiejnebind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

55 til 80 ejendomme risikerer at skulle lade livet ved ny Hærvejsmotorvej

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce