Annonce
Danmark

Rotte fundet i politikernes kantine på Christiansborg

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Snapstinget, et af Folketingets spisesteder, er blevet lukket, efter at der onsdag aften blev fundet en rotte.

Der er fundet en rotte i køkkenet ved Folketingets kantine Snapstinget på Christiansborg i København.

Det oplyser Folketinget i en pressemeddelelse.

Rotten blev fundet onsdag aften, og køkkenet er derfor blevet lukket.

- Den 22. januar om aftenen konstaterede Folketinget en rotte i køkkenet ved Snapstinget, der er et af spisestederne i Folketinget.

- Meyers, der står for kantinedriften i Folketinget, tilkaldte med det samme en ekspert i bekæmpelse af skadedyr, ligesom fundet blev anmeldt til fødevaremyndighederne, skriver Folketinget.

Køkkenet vil først blive genåbnet, når fødevaremyndighederne giver grønt lys for, at Meyers kan genoptage madlavningen.

Politikere og ansatte i Folketinget behøver dog ikke sulte til frokost. Der er nemlig også caféen Brydesen og yderligere en café i Provianten, hvor de kan købe frokost.

Alternativt kan politikerne også søge uden for Christiansborgs mure i søgen efter frokost.

Folketinget oplyser, at den mad, der serveres på de øvrige spisesteder, er produceret lokalt og derfor ikke har været i området med rotten.

Fredag foretages en ny undersøgelse af køkkenet. Herefter indføres en 48 timer lang karantæne som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Kaspar Mørk Arianto, kommunikationsrådgiver hos Meyers, oplyser, at rotten blev fundet, da man blev opmærksom på en ovn, som ikke fungerede i køkkenet.

- Det lader til, at den (rotten, red.) har holdt til omme bag en ovn. Folketingets drift er blevet tilkaldt, fordi en ovn ikke har fungeret. Så har man så fundet ud af, at der er en rotte der, siger han.

- Vi har med det samme lukket det hele ned og fået skadedyrsbekæmper på, siger Kaspar Mørk Arianto.

Han fortæller, at rotten er blevet slået ihjel, efter at hunde har været i køkkenet for at jage den.

- Der er ingen tegn på, at rotten har været i kontakt med fødevarer før det, siger han.

/ritzau/

Annonce
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce