Annonce
Varde

Rotte lukker hotel i julefrokostweekend: Lone må lave 900 kuverter i fremmed køkken

Lone Gregersen må i denne meget travle weekend lave mad i forsamlinghuset i Strellev. Foto: Morten Nielsen
Det er ikke sjovt for et hotel at blive lukket på grund af skadedyr. Slet ikke i denne weekend.

Ølgod: Det er anden gang på fire måneder, at der en rotte inde på Hotel Hjedding - byens hotel i Ølgod - i år. Det er i sig selv meget belastende for personalet, som har måttet lukke bygningen igen - ligesom i begyndelsen af august.

Det er endnu mere ubelejligt, at skadedyret er observeret torsdagen før Ølgods store julefrokostweekend. Hotel Hjedding skal lave 400 kuverter til byens julefrokost i sportshallen. Fire selskaber må flyttes til Strellev Forsamlingshus. To selskaber flyttes til Ølgod Bryghus. Endelig er der en barnedåb, som må holdes hjemme, men med maden fra Hotel Hjedding.

Det er betyder, at værtsparret, Lone og Thomas Gregersen, skal lave 900 kuverter i weekenden, men at det selvsagt ikke kan lade sig gøre i det lukkede køkken.

- Køkkenet i Strellev Forsamlingshus var ledigt, siger Lone Gregersen, der derfor sammen med personalet skal arbejde i landsbyen cirka fem kilometer væk i den travle weekend.

Det bliver mere besværligt end i hotellets køkken, oplyser Lone, der har familien med. Lones mor, Hanne Poulsen, og søster Katrine Nielsen hjælper - men det skulle de nu alligevel i denne særdeles travle weekend.

Annonce

Lukning i august

  • Senest var Hotel Hjedding lukket i begyndelsen af august som følge af et skadedyr.
  • I en sådan forbindelse skal der en stor rengøring og desinficering til.
  • Det har hotellet en forsikring, der dækker.

Søster så rotten

Det var søster Katrine, der så rotten torsdag klokken 13.15.

- Den pilede over køkkengulvet, siger Katrine Nielsen.

Parret fik straks kontaktet myndighederne og lukket Hotel Hjedding. Der er nu en professionel rottebekæmper på sagen.

- Han stopper en del huller, siger Thomas Gregersen.

Fundet afløb uden rottespærre

Han påpeger, at ved den seneste rottes indtrængen vurderede hotellet, at der var sat rottespærre på alle afløb.

- Men det er en gammel bygning. Nu er der fundet endnu et afløb, hvor der nu er rottespærre, siger Thomas Gregersen.

Han oplyser, at det har knebet med nøjagtige tegninger over den store bygning, som blandt andet rummer 23 værelser.

Der har i det seneste år været rotteobservationer i smøgen ved siden af hotellet. Det begyndte for et år siden, og det er stadig et problem.

- Der blev observeret en rotte i uge 42. Vi sendte i den anledning et bekymringsbrev til borgmesteren, siger Thomas Gregersen.

Det er kroparrets opfattelse, at kommunen gør noget for at løse rotteproblemet i Ølgod.

Lone og Thomas Gregersen med melspor, som skal afsløre, om rotten er væk. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce