Annonce
Kolding

Rottealarm afblæst: Netto genåbnet efter tre dage

Der kan igen købes ind i Netto Jernbanegade, efter at butikken har været lukket ned i tre dage på grund af en rotte. Foto: Google Maps
Den rotte, der søndag fik Netto i Jernbanegade til at lukke ned, er nu fundet, og butikken er genåbnet.

Kolding: Det kostede tre dages omsætning i Netto Jernbanegade, at der i weekenden blev set tegn på et skadedyr.

Søndag morgen blev butikken lukket ned, fordi en ansat havde set noget, der gav mistanke om ubudne firbenede gæster, og det blev til i alt tre lukkedage, mens eftersøgningen efter dyret stod på. Onsdag morgen kunne kunderne igen besøge butikken, efter at man havde konstateret, at der var tale om en rotte, som huserede uden for butikken.

- Vi har åbnet butikken her til morgen (onsdag, red.), efter at en enlig strejfer blev fanget i et skur uden for butikken tirsdag. Efterfølgende er hele lageret og butikken blevet grundigt rengjort, også selvom dyret ikke har været inde i butikken. Fødevarestyrelsen har allerede været forbi og kunnet konstatere, at alt er i orden, og at butikken derfor også bliver på samme høje smiley-niveau, siger distriktschef Finn Jensen Steenholdt.

Annonce

Kan mærkes

De tre dage uden kunder i butikken har naturligvis kunnet mærkes på omsætningen i den centrale Netto.

- Det er klart, at man kan mærke det, når butikken har været lukket i tre dage. Andet ville være mærkeligt, siger distriktschef Finn Jensen Steenholdt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce