Annonce
Erhverv

Rotteplage, klimasikring og gode penge: Kloakbranchen mødes til messe

Kloakmessen løber af stablen i MesseC i næste uge og forventes at få omkring 3000 besøgende. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Kloakmessen forventer omkring 3000 besøgende i MesseC i næste uge.

Fredericia: Samtlige stande er solgt, og 143 udstillere står klar, når kloakbranchen i næste uge henter inspiration og nyheder på Kloakmessen 2020 i Fredericia. Det oplyser MesseC i en pressemeddelelse.

Med et rekordvådt 2019, et boom i rotteplagen, klimasikring i fokus og et nedslidt kloaknet har landets kloakmestre forrygende travlt. Omkring 3000 fagfolk fra branchen forventes at sætte kursen mod Fredericia..

- Der er en stor bevidsthed i branchen om, at hvis vi skal følge med, så er vi nødt til at være skarpe og holde os opdaterede, konstaterer Thomas Rasmussen, formand for Danske Kloakmestre, som arrangerer messen i samarbejde med MesseC.

Han tilføjer, at digitale værktøjer som blandt andet elektronisk kvalitetssikring og tidsstyringssystemer er på indtog i branchen, og også her kan kloakmestrene blive meget klogere på messen.

Annonce

Gode penge til de unge

En af branchens udfordringer er, at der mangler hænder – ikke mindst kniber det med at tiltrække den unge generation til faget.

- Som noget nyt har vi inviteret folk fra uddannelsesinstitutionerne og fra struktøruddannelsen til at stå sammen med os på Danske Kloakmestres stand. Vi håber, mange kommer og tager en snak, for vi vil gerne hjælpe de unge på vej. Vores branche byder på jobsikkerhed, stor frihed, sammenhold, spændende opgaver og mulighed for at tjene gode penge, påpeger Thomas Rasmusen, der til daglig driver Ronæs Entreprenør ApS i Nørre Aaby.

Hans virksomhed har to lærlinge med til messen, hvor der også skal afvikles DM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce