Annonce
Haderslev

Rotter jager ung mor fra hus og hjem

Døtrene Mai og Kia bryder sig ikke om at være i huset længere. Det lugter også grimt.

Rotter: Ung mor er fanget i krydsild mellem to forsikringsselskaber og en udlejer, der mener, han har gjort, det er skal til.

Der stinker af døde rotte i stuelejligheden på Kongevej 17 i Gram. Det er knapt tre uger siden, den første rotte af nu i alt ti rotter viste sig i børneværelset hjemme hos den 28-årige Rebecca Hauritz i Gram, mor til to døtre på fem og otte år.

- Jeg sad i stuen og så tv og pigerne var kommet i seng. Pludselig kunne jeg høre en kradselyd, så jeg kiggede ind i børneværelse. Pludselig kunne jeg se noget bevæge sig under gulvtæppet ved døren, og så så jeg en pote stikke op under kanten af tæppet, og det fik min store datter til at fare ud af værelset, fortæller Rebecca, og fortsætter:

- Jeg ringede derpå til en kammerat, som kom og kiggede. Han sagde til mig: Du ved godt, hvad det er?

Samme aften kontaktede Rebecca udlejeren, der var på ferie, men lovede at se på sagen den følgende uge. Så længe kunne Rebecca imidlertid ikke vente, så hun anmeldte på nettet rotte-observationen til Haderslev Kommune.

Næste morgen kom to rottefængere. De mente i første omgang, at Rebecca og børnene fint kunne blive i lejligheden, men det skulle den lille familie ikke nyde noget af. De flyttede ind i et børneværelse hos bedsteforældrene, og har siden forsøgt at få forsikringens hjælp til genhusning.

Rebeccas forsikringsselskab venter på udlejerens forsikringsselskab, som siger, at de venter på udlejeren. Tiden går, og familiens ting står fortsat i den rottebefængte lejlighed.

Det er tilsyneladende en gennemtæret brønd, der er årsag til rotteangrebet. Den er nu repareret, men inden da, nåede et ukendt antal rotter at trænge ind under huset. Rebecca så helst, at man brækkede hele gulvet op og ryddede ud, men det giver ingen mening, siger udlejeren.

Annonce
Ind til nu er der 10 rotter der er fanget/fældet i huset på Kongevej i Gram.
Rebecca Hauritz ved den 10. døde rotte på pigernes værelse i huset i Gram
Hullet ved døren i børneværelset, hvor rotterne myldrer frem.
Rottereden i Gram
Hullet ved døren vokser, og avispapir afslører hver dag, at der stadig er rotter under gulvet.

Rottefund i lejligheden


  • 1. oktober: En rotte

  • 6. oktober: En rotte

  • 8. oktober: En rotte

  • 10. oktober: To rotter

  • 12. oktober: En rotte

  • 13. oktober: En rotte

  • 15.-16. oktober: To rotter

  • 19. oktober: En rotte

  • Lejligheden inspiceres jævnligt af kommunale rottefængere.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce