x
Annonce
Haderslev

Rotter jager ung mor fra hus og hjem

Døtrene Mai og Kia bryder sig ikke om at være i huset længere. Det lugter også grimt.

Rotter: Ung mor er fanget i krydsild mellem to forsikringsselskaber og en udlejer, der mener, han har gjort, det er skal til.

Der stinker af døde rotte i stuelejligheden på Kongevej 17 i Gram. Det er knapt tre uger siden, den første rotte af nu i alt ti rotter viste sig i børneværelset hjemme hos den 28-årige Rebecca Hauritz i Gram, mor til to døtre på fem og otte år.

- Jeg sad i stuen og så tv og pigerne var kommet i seng. Pludselig kunne jeg høre en kradselyd, så jeg kiggede ind i børneværelse. Pludselig kunne jeg se noget bevæge sig under gulvtæppet ved døren, og så så jeg en pote stikke op under kanten af tæppet, og det fik min store datter til at fare ud af værelset, fortæller Rebecca, og fortsætter:

- Jeg ringede derpå til en kammerat, som kom og kiggede. Han sagde til mig: Du ved godt, hvad det er?

Samme aften kontaktede Rebecca udlejeren, der var på ferie, men lovede at se på sagen den følgende uge. Så længe kunne Rebecca imidlertid ikke vente, så hun anmeldte på nettet rotte-observationen til Haderslev Kommune.

Næste morgen kom to rottefængere. De mente i første omgang, at Rebecca og børnene fint kunne blive i lejligheden, men det skulle den lille familie ikke nyde noget af. De flyttede ind i et børneværelse hos bedsteforældrene, og har siden forsøgt at få forsikringens hjælp til genhusning.

Rebeccas forsikringsselskab venter på udlejerens forsikringsselskab, som siger, at de venter på udlejeren. Tiden går, og familiens ting står fortsat i den rottebefængte lejlighed.

Det er tilsyneladende en gennemtæret brønd, der er årsag til rotteangrebet. Den er nu repareret, men inden da, nåede et ukendt antal rotter at trænge ind under huset. Rebecca så helst, at man brækkede hele gulvet op og ryddede ud, men det giver ingen mening, siger udlejeren.

Ind til nu er der 10 rotter der er fanget/fældet i huset på Kongevej i Gram.
Rebecca Hauritz ved den 10. døde rotte på pigernes værelse i huset i Gram
Hullet ved døren i børneværelset, hvor rotterne myldrer frem.
Rottereden i Gram
Hullet ved døren vokser, og avispapir afslører hver dag, at der stadig er rotter under gulvet.

Rottefund i lejligheden


  • 1. oktober: En rotte

  • 6. oktober: En rotte

  • 8. oktober: En rotte

  • 10. oktober: To rotter

  • 12. oktober: En rotte

  • 13. oktober: En rotte

  • 15.-16. oktober: To rotter

  • 19. oktober: En rotte

  • Lejligheden inspiceres jævnligt af kommunale rottefængere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce