Annonce
Esbjerg

Rotter lukker biograf: Alt aflyst tirsdag og onsdag

BioCity i Esbjerg er blevet lukket på grund af rotter

BioCity på Gl. Vardevej i Esbjerg er lukket på grund af skadedyr.

Det bekræfter regionschef i Nordisk Film Biografer, Carsten Nørtoft, over for JydskeVestkysten.

Problemet blev opdaget, da en medarbejder natten til tirsdag opdagede et dyr, som efter al sandsynligvis var rotte, pile hen ad gulvene i biografen.

BioCity valgte derefter at aflyse alle forestillinger tirsdag og onsdag, hvilket har betydet, at omkring 800 billetter måtte byttes eller refunderes. Derudover er der blevet taget kontakt til de relevante myndigheder.

Der er blandt andet blevet sat rottefælder op i biografen, og der er blevet spredt hvidt pulver ud over gulvene, så man vil kunne se sporene, hvis rotten dukker op igen.

- Vi har jo dybest set ingen erfaringer med det her, så vi følger minutiøst anvisningerne fra myndighederne i sådan en sag, for det er klart, at vi ikke ønsker at tage noget chancer, siger Carsten Nørtoft.

Ifølge Carsten Nørgaard er rotten ikke kommet indefra, men har fundet vej til biografen via et kloakdæksel eller lignende.

Nyheden om rotter i BioCity kommer kun ganske kort tid efter rottefundet i kiosken Asian Corner på hjørnet af Englandsgade og Havnegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce