Annonce
Gear

Royal Enfield faldt ind i stilen hos Aros Speedshop

En af de nye Royal Enfeld-forhandlere er Tomas Andersen Nexø, der driver Aros Speedshop i Åbyhøj. Her ses han ved en Royal Enfield Classic. Foto: Peter Hald

En af de nye danske Royal Enfield-forhandlere er Tomas Andersen Nexø (ja, han er oldebarn af forfatteren Martin Andersen Nexø), der driver motorcykelforretningen Aros Speedshop på Sylbækvej 27 i Aarhus-forstaden Åbyhøj.

Den 48-årige Tomas Andersen Nexø er Harley-Davidson-entusiast og har også en svaghed for gamle BMW-boxere, men han havde egentlig forsvoret, at han nogensinde ville blive mærke-forhandler. Sidste efterår blev han imidlertid kontaktet af den danske Royal Enfield-importør, ProATV, der var i gang med at opbygge et netværk af forhandlere.

Og der var noget over Royal Enfield, der bare faldt i hak hos Tomas Andersen Nexø.

- Jeg kommer jo selv fra Harley-miljøet, men jeg gør også meget i caféracere, og jeg kunne se, at Royal Enfield ville passe godt ind her i butikken. Især faldt jeg for den nye GT-model, fortæller han.

For nylig var han på kursus i at skrue i Royal Enfield-maskiner, og han er meget tilfreds med kvaliteten:

- Jeg blev imponeret. Kvaliteten, finishen og forarbejdningen er god, og de laver fine støbninger. Enfield bruger Bosch-styresystemer og andre gode mærker som Brembo og Mikuni, så det fungerer godt. Det er noget helt andet end kineserne, siger indehaveren af Aros Speedshop.

Det klassiske britiske look hos Royal Enfield er heller ikke uvæsentligt. Tomas Andersen Nexø lægger meget vægt på at skabe den rigtige atmosfære i forretningen, og han har et stort udvalg af tøj, hjelme og andet udstyr, der passer godt til den stil, som gentlemen-motorcyklister foretrækker. Og gentlemen er i denne forbindelse en bred skare, der har motorcykel-interessen som fællesnævner:

- Vi får besøg af alle mulige entusiaster - lige fra dem, der har milliondyre Harley'er, til dem, der bygger små caféracere for 10.000 kroner, fortæller Tomas Andersen Nexø muntert.

Forhandlere

Der er i skrivende stund seks Royal Enfield-forhandlere i Danmark - inklusive importørfirmaet Proatv A/S i Sæby.

De øvrige forhandlere er:

Aros Speedshop, Åbyhøj.

Struck's MC, Løgumkloster.

SA-Motorcycles & Automobiles, Solrød Strand.

Buchberg MC Service, Slagelse.

MI-Motor, Frederikssund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce