Annonce
Sønderborg

Det største i Sønderborg nogensinde: Royal Run skal bruge 300 frivillige

Royal Run i København i 2018. Arkivfoto: Lars Møller
Løbeklubben Vidar Motion skal stå for at samle de 300 frivillige, som skal hjælpe til under Royal Run den 1. juni i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Over 20.000 løbere vil i løbet af den 1. juni gå eller løbe sig igennem tre ruter under det udsolgte Royal Run i Sønderborg. Til at afvikle dagen skal den lokale arrangør Sport Event Syd bruge 300 frivillige.

- Når man melder sig som frivillig, så bliver man en del af fællesskabet omkring Royal Run. Man kommer til at bidrage til den kæmpe folkefest. Og hvis man ikke nåede at få en billet til løbet, så kan man blive en del af festen alligevel, siger Per Hussmann, der er eventchef fra Sport Event Syd.

Sport Event Syd har indgået et samarbejde med løbeklubben Vidar Motion, som skal stå for at samle de 300 frivillige. De frivillige skal hjælpe til på selve dagen som vejvisere, i depoterne, ved udlevering af frugt og vand og på p-pladserne.

- Det er en spændende opgave. Når der foregår noget så stort i vores by, så skal vi være en del af det. Det er en forpligtigelse, når vi er byens største løbeklub, siger Tetina Rix, der er formand for Vidar Motion.

Det er en spændende opgave. Når der foregår noget så stort i vores by, så skal vi være en del af det. Det er en forpligtigelse, når vi er byens største løbeklub.

Tetina Rix, formand for Vidar Motion

Annonce

Strikkeklubben kan hjælpe

Vidar Motion har tidligere arrangeret 1864-løbet, som kom op på over 2000 deltagere.

- Vi er gode til alt det praktiske omkring løbet, mens Sport Event Syd er gode til skrivebordsarbejdet. Alt det omkring løbet, det er noget af det, vi er bedst til, siger Tetina Rix.

De frivillige søges ved foreninger, som opfordres til at melde sig i grupper fra hver forening. Arrangøren opfordrer alle slags foreninger til at melde sig.

- Vi forventer ikke, at det er løbeklubber, der melder sig. Det kan være alle slags foreninger - også være skak- eller strikkeklubben. Man skal bare kunne klare det fysisk, siger Per Hussmann.

De frivillige fra foreningerne bliver aflønnet for deres arbejde, og lønnen går til foreningerne. Man kan tilmelde sin forening via Vidar Motions hjemmeside vidarmotion.dk - her finder man også en kontaktperson, hvis man har spørgsmål.

Royal Run Sønderborg

Royal Run foregår i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og Bornholm den 1. juni. Der er ruter på en mil (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer. Man kan vælge at gå eller løbe distancerne. Ruten og tidplanen for løbet i Sønderborg er endnu ikke offentliggjort. Kronprinsen løber med på 1,6 kilometerruten i Sønderborg.

Der er tilmeldt over 75.000 deltagere i alt til Royal Run den 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce