Annonce
Sønderborg

Royale søstre havde travl sommer i Sønderborg

Dronningen blev modtaget på Sønderborg Havn tirsdag den 16. juli. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kongehuset har igen i år holdt en lang sommerferie i Gråsten. Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte deltog i fem officielle arrangementer.
Annonce

Sønderborg: Sønderborg var den officielle ankomsthavn den 16. juli, da dronning Margrethe ankom til Sønderborg Kommune for at holde sommerferie på Gråsten Slot. Havnefronten var fyldt med mennesker, som bød dronningen velkommen med hurra-råb. Efter modtagelsen kørte hun til Gråsten, hvor hun traditionen tro blev modtaget af byrådsmedlemmer, lokale og turister.

Borgmester Erik Lauritzen bød dronningen velkommen i Gråsten.

- Vi påskønner i den grad, at De holder fast i modtagelsen, som De kan se på fremmødet. Gråsten liver op og stråler på en helt anderledes måde, når splitflaget vajer på slottet. Det er ikke så nemt at sige præcis, hvad det er. Vi kan ikke se det udover flaget, men jeg tror, det har noget med følelser at gøre. Vi ved, at den royale familie er her, og det gør os bare glade og stolte, sagde borgmesteren i sin tale, der var rettet mod dronningen.

Kronprinsparret og deres børn havde inden dronningens ankomst været et par uger på slottet, og familien nåede et par dage sammen inden kronprinsfamilien forlod slottet. Dermed var der igen i år mange uger med kongelige i Gråsten.

Dronningen blev også modtaget i Gråsten. Arkivfoto: Kim Holm
Annonce

Besøgte Byens Havn

Dronningen og prinsesse Benedikte slappede ikke kun af på deres ferie. De deltog i flere officielle arrangementer i løbet af deres ophold. Søndag den 21. juli deltog søstrene i en festgudstjeneste i Gråsten Slotskirke. Her blev det fejret, at det nye messehagel blev taget i brug. Messehaglet er designet og broderet af dronningen.

Samme dag modtog de kongelige søstre Gråsten Ringriderforenings ringrideroptog, som gik forbi Gråsten Slot.

Den 26. juli besøgte dronningen Byens Havn i Sønderborg. Her besøgte hun Multikulturhuset og Hotel Alsik og overværede, da skulpturen 'Tidscirkler' officielt blev overdraget til Sønderborg Kommune.

Den 5. august var det prinsesse Benedikte som protektor for I.P. Nielsen Fonden, der uddelte 265.198,25 kroner til 12 sønderjyske foreninger/grupper. Det foregik på Nordborg Slots Efterskole. Det var dronning Ingrid, der stiftede fonden. Prinsessen noterede sig, at det var vigtigt for dronning Ingrid, at pengene går til børn og unge og gerne meget bredt.

- Mor ville have sat pris på, at det foregår på den allerbedste måde, sagde prinsesse Benedikte.

Dermed var en travl sommer slut i Sønderborg. Næste år venter flere store begivenheder for kongehuset i Sønderborg Kommune. Den 1. juni løber kronprins Frederik i spidsen, når Royal Run Sønderjylland foregår i Sønderborg. Løbet er udsolgt, og 17.000 har tilmeldt sig løbet. Den 11. juli deltager dronningen i Genforeningsfesten på Dybbøl Banke. I løbet af juli eller august indvies Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot. Og mon ikke dronningen vil deltage i indvielsen af hendes mors genskabte og udvidede køkkenhave.

På en varm dag blev dronningen vist rundt på det nye havneområde. Her er hun i børnebiblioteket i Multikulturhuset. Arkivfoto: Claus Thorsted
I august uddelte prinsesse Benedikte legater fra I.P. Nielsen Fonden på Nordborg Slots Efterskole. Arkivfoto: Claus Thorsted
Dronningen og prinsesse Benedikte deltog i en festgudstjeneste i Gråsten i juli. Arkivfoto: Kim Holm
Kronprinsfamilien brugte deres sommer i Gråsten for sig selv. Noget af tiden blev brugt på denne luksusyacht, som sejlede under australsk flag. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce