Annonce
Navne

Royalt besøg ved Lego-arrangement: Mary byder velkommen

Velkomsttalen ved arrangementet "Hvem vil børnene" bliver holdt af Kronprinsesse Mary. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Når der bydes velkommen til topmødet "Hvem vil børnene" i Lego House i Billund, så bliver det kronprinsesse Mary, som kommer til at holde velkomsttalen ved arrangementet. Efterfølgende vil Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen indlede topmødet. Arrangementet finder sted den 27. november. I løbet af dagen vil en lang række af aktører diskutere, hvem der vil børnene, og hvordan man udvikler små børns kompetencer og skaber lige muligheder i livet. Indtil videre har blandt andet også tennisspilleren Caroline Wozniacki, Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil og en række af landets borgmestre meldt deres ankomst til dagen. Arrangementet er blev til via et samarbejde imellem Lego Fonden og tænketanken DEA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce