Annonce
Navne

Royalt skulderklap til underviser efter 40 år bag katederet

40 år på VUC udløser hæder til underviser Agnethe Jepsen. Privatfoto

Esbjerg: Hun er en vellidt kollega og en fagligt dygtig underviser. Sådan lyder det enstemmigt fra elever og undervisere på VUC, hvor Agnethe Jepsen har tryllet bag katederet siden 1979.

Derfor kan hun nu fejre 40-års jubilæum med et sølvemblem på brystet, fordi hun i samme ombæring blevet hædret med Dronningens Fortjenstmedalje.

Agnethe har undervist i blandt andet sprog og matematik på forskellige niveauer. Derudover har hun fungeret som uddannelsesvejleder, siddet i opgavekommissionen for latin og de sidste tre år har hun været formand for Undervisningsministeriets opgavekommission i tysk.

- Agnethe er meget faglig dygtig. Som underviser favner hun både de fagligt svage og de meget fagligt stærke kursister. Hun formår at finde potentialet i den enkelte kursist, og forstår at skabe et godt og tillidsfuldt forhold til den enkelte. Hun er en meget vellidt kollega, skriver VUC i en pressemeddelelse.

Agnethe Jepsens milepæl og hæder markeres med en privat fejring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce