Annonce
forside

Ruben Zota er jysk mester i sværvægt - han vil være politibetjent

Trænder og formand Bjarne Schjøtt sparrer med Ruben. Foto: Lars Fahrendorff

Gram Bokseklub har fået en jysk mester i sværvægt. Ruben Zota, der stammer fra Rumænien, men bor i Gram, håber på mere.

Gram: Der er en lang rækkevidde på det venstre-jab, som den høje, 21-årige Ruben Zota fra Gram langer afsted, når han er i ringen. Ruben er netop blevet jysk mester i sværvægt - der går op til 91 kilo - i gruppen elite med under ti kampe.

Det er ikke hvert år, at Gram Bokseklub har en mester, så træner og tidligere bokser, Bjarne Schjøtt, er vældig godt tilfreds. Anstrengelserne og de mange timer i Gram Fritidscenter har givet pote.

- Ruben boksede nogle rigtig flotte kampe og vandt alle 5-0 på point. Den sidste, han var oppe mod, var endda noget større på godt 90 kilo, men Ruben har en rigtig god kondition, og han vinder på en bedre kondi. Samtidig undveg han bedre, siger Bjarne Schjøtt.

Ruben Zota ligger på 84-85 kilo, så han kan tage mere på og stadig bokse sværvægt.

- Vi går meget op i at træne hårdt og træne kondi. Det er meget vigtigt, siger træner og formand for klubben i Gram, Bjarne Schjøtt.

Ruben løber tre-fire gange om ugen, går til styrketræning og træner boksning mandag, onsdag og lørdag. Det samme gør hans bror, Robert, der også bor i Gram.

De er ret så målrettede de to brødre, fortæller deres træner:

- Vi kom hjem fra et stævne klokken et om natten. Ruben går ind og vækker sin bror, også tager de ud og løber, siger Bjarne Schjøtt med et grin og en let rysten på hovedet.

Ruben smiler.

De to brødre bor med deres forældre i eget hus over for Bjarne Schjøtt. Faren arbejder på en vinduesfabrik og deres mor gør rent. De kom til Gram, da Ruben var 15 år, for at arbejde og få en uddannelse.

- Jeg håber, at jeg kan blive politibetjent her i Danmark. Jeg skal have en uddannelse, forklarer Ruben Zota.

I november er det 40 år siden, at Verner Hartung startede Gram Bokseklub. Klubben har i dag 55 medlemmer, og de fleste medlemmer dyrker motionsboksning uden at deltage i kampe eller sparring.

- Motionsbokserne er i den ene ende af hallen, og nogle gange går jeg hen og spørger, om de ikke skal prøve at sparre lidt. På den måde er vi glade for at have mange motionister. Nogle gange fatter de interesse for konkurrenceboksning, siger Bjarne Schjøtt.

Lige nu er det seks boksere i klubben, som deltager i stævner. Lørdag træner de i Haderslev sammen med bokserne fra Haderslev bokseklub.

Annonce
Ruben Zota, 21 år, har stadig et lidt forslået ansigt fra kampene til det jyske mesterskab. Foto: Lars Fahrendorff
Ruben Zote flyttede til Gram med sin bror og forældre, da han var 15 år. Foto: Lars Fahrendorff
Der bliver brugt mange timer for at være med i toppen. oto: Lars Fahrendorff
Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce