Annonce
Esbjerg

Rudiengaard: Vi skal ikke have A- og B-hold på plejehjem

Alle skal have råd til at bo på plejehjem, og har man ikke selv midlerne, skal kommunen hjælpe, siger Preben Rudiengaard. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kommunen kan ikke være bekendt at byde borgerne de forhold, som findes på plejehjemmet Strandby, mener Preben Rudiengaard. Alle skal have råd til at bo på plejehjem, det skal pengepungen ikke bestemme, siger han.
Annonce

Esbjerg Kommune: Diskussionen om plejehjemmet Strandbys eventuelle lukning og beboernes mulighed for økonomisk at kunne klare en flytning til det nye Sirius Seniorbo har afstedkommet en undersøgelse, der skal klarlægge økonomien for en beboer, der alene har en folkepension som indkomst.

Men ligegyldigt hvad analysen viser, så skal alle kunne komme på plejehjem, fastslår Preben Rudiengaard (V), der er medlem af Sundhed- & Omsorgsudvalget.

- Jeg synes egentlig ikke, det klæder udvalgsmedlemmer at gå ud og debattere det her, men nu får vi lavet undersøgelsen, og det er fint nok. Men uanset, hvad den viser, så skal det aldrig være pengepungen, der afgør, om man kan komme på plejehjem. Er man visiteret til en plads, så skal man  have den. Vi skal ikke lave forskel på mennesker og lave A- og B-hold på plejehjem, siger Preben Rudiengaard.


Det skal aldrig være pengepungen, der afgør, om man kan komme på plejehjem eller ej. Er man visiteret til en plads, så skal man have den.

Preben Rudiengaard.


Han henviser til, at der på et nyt plejehjem som Sirius Seniorbo vil være mulighed for boligsikring og tilskud til medicin.

Annonce

Dårlige forhold

Og han maner til ro i sagen om, hvorvidt plejehjemmet Strandby skal lukkes eller ej.

- Vi har i enighed sendt forvaltningens oplæg i høring, og når vi har gjort det, så er det selvfølgelig fordi, det er udvalgets indstilling, at tiltagene i forslaget kan realiseres. Nu afventer vi høringssvar fra Ældre Sagen, Ældrerådet og Handicaprådet, og så behandler vi det politisk. Men jeg må sige, at boligerne på Strandby er små og udslidte og de lever slet ikke op til de krav, som næste generation af plejehjemsbeboere stiller, så det kan vi faktisk ikke være bekendt at byde borgerne, siger Preben Rudiengaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce