Annonce
Trekantområdet

Rugbystævne i Erritsø Idrætscenter

Lørdag er der Touch Rugby stævne i Erritsø Idrætscenter. Privatfoto

Erritsø: Lørdag 23. februar er Erritsø GIF Rugby vært for et indendørs Touch Rugby stævne med hold fra Jylland og Fyn. Der spilles i Erritsø Idrætscenters hal 1. Kampene starter kl. 12.

Touch Rugby kan spilles både udendørs og indendørs. Der et spil, der - som navnet angiver - ikke indeholder tacklinger som normalt i rugby. I stedet berører man sin modstander med én eller begge hænder, hvorefter boldbæreren skal passe bolden til en medspiller. Ellers overgår den til modstanderne.

Aalborg RK Lynet, ARK Misfits (Aarhus), Rugby Club Odense, Erritsø Oldboys, og Erritsø Ynglinge/Seniorer deltager ved stævnet lørdag. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Med bedste på hård bjergetape

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce