Annonce
Tønder

Rumæner udvist: To Olsen Banden-lignende indbrudsforsøg slog fejl

Tyvene kom ind i Dagli' Brugsen gennem dette hul i taget. De stak af, da de blev forstyrret af en vareindlevering. Foto: Dan Pedersen

En rumæner blev ved retten i Esbjerg dømt til fængsel i et år og udvisning af Danmark efter to indbrudsforsøg - heraf det ene i Arrild. Han blev dømt for sammen med tre gerningsmænd at have brugt værktøj til at bryde igennem taget til to forretninger og skåret alarm og telefonledninger over.

Arrild/Agerbæk: Den 34-årige rumæner Fänel Aurel Boboc er idømt til et års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år ved retten i Esbjerg. Han er dømt for to spektakulære indbrudsforsøg.

Den 10. oktober brød flere gerningsmænd ind gennem Dagli' Brugsens tag i Arrild Ferieby. De havde medbragt værktøj til at trænge ind gennem taget og efterfølgende skære kablerne over til butikkens alarmsystem og telefon.

Ifølge den nu udviste rumæner stod han udenfor forretningen med headset og walkie-talkie og holdt vagt, mens de andre brød ind i butikken. Selvom tyvene havde frit spil i butikken efter alarmen var skåret over, flygtede de ifølge en udskrift fra domsbogen fra stedet, fordi de blev forstyrret af en vareindlevering.

Annonce

Allerede dagen efter, den 11. oktober, prøvede tyve-banden at slå til igen, men denne gang var målet byggemarkedet Bygma i Agerbæk. Fremgangsmåden var den samme som natten før ved at bryde ind gennem taget. Efterfølgende prøvede tyvene også at trænge ind gennem en mur til et kontor, hvor der stod en pengeboks, men før de nåede det, ankom politiet til stedet.

- Vi havde et indbrud for nogle år siden, og her blev der stjålet for et ret stort beløb, sagde Allan Carlsen til JydskeVestkysten efter indbruddet tilbage i oktober.

Efterfølgende blev alarmsystemet opdateret, og det ser ud til at have virket under det indbrudsforsøg, hvor politiet ankom i tide.

- Vi har nu alarmsensorer, som peger på alt af værdi. Det har tyvene formentlig set ved hjælp af lommelygter, forklarede Allan Carlsen tilbage i oktober til JydskeVestkysten.

Ikke første fængselsdom

Den nu udviste rumæner tilstod i retten, at han havde gjort sig skyldig i indbrudsforsøg, men mente ikke, at der var tale om forsøg på indbrud af særlig grov beskaffenhed. Det var retten dog ikke enig i. Den lagde vægt på, at indbrudsforsøgene havde en professionel karakter, hvor værktøj var medbragt, alarmer var blevet afbrudt, og at der har været værdier på de to gerningssteder.

Den afgørelse er anklageren i sagen godt tilfreds med.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at han er blevet dømt i fuldt omfang, siger Kristine Bagger fra anklagemyndigheden.

Udvisningen blev begrundet med, at den dømte ikke har nogen relation til Danmark. Derimod har han både kone og to småbørn i Rumænien, hvor han tidligere har arbejdet som lastbilchauffør og sælger. Han ønskede at komme hjem hurtigst muligt og gerne inden jul. I sagen har han forklaret, at han begik de to indbrud i Danmark, fordi han manglede penge.

Dommen er ikke hans første fængselsdom, i 2014 fik han et års fængsel for groft tyveri i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce