Annonce
Aabenraa

Rumænere straffes for falske arbejdskontrakter

Fire rumænske statsborgere er ved retten i Sønderborg idømt fængselsstraffe for dokumentfalsk. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

Frøslev: Fire rumænske statsborgere, tre mænd mellem 18 og 32 år og en 18-årig kvinde, blev fredag ved en domsmandsret ved retten i Sønderborg hver idømt 80 dages fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse ved den dansk-tyske grænse.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hændelsen fandt sted den 18. september ved grænseovergangen i Frøslev, hvor de fire personer befandt sig i samme minibus og viste falske arbejdskontrakter.

Dokumenterne skulle overbevise myndighederne om, at de udenlandske statsborgere – set i lyset af de aktuelle COVID-19-indrejserestriktioner – kunne rejse ind i Danmark, da de levede op til betingelserne om et anerkendelsesværdigt formål.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde af samme årsag nedlagt påstand om, at de tiltalte skulle have deres straf skærpet, da der var tale om overtrædelser af straffeloven i forbindelse med den aktuelle corona-situation.

Den påstand fulgte retten i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Aabenraa For abonnenter

Færre busafgange: Familielivet på Vollerup Byvej kræver mange bilture

Annonce