Annonce
Sport

Rumænien dropper dopingmistænkte spillere før håndbold-VM

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Fire rumænske VM-spillere er blevet droppet til VM i håndbold, efter at de er blevet mistænkt for doping.

Fire rumænske håndboldkvinder må blive hjemme, når VM senere på måneden går i gang i Japan.

Det står klart onsdag, efter at spillerne tirsdag blev anmeldt for at bryde dopingreglerne af det rumænske antidopingråd.

Spillerne har gennemgået en særlig intravenøs laserbehandling, der er på dopinglisten i Rumænien, skriver den svenske avis Aftonbladet.

De fire spillere fra det rumænske hold er Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Daria Bucur og Bianca Bazaliu.

Rumæniens svenske landstræner, Tomas Ryde, siger til Aftonbladet, at holdet kommer til at mangle vigtige spillere til VM.

- Det er helt meningsløst. Spillerne fra Brasov har gennemgået et behandlingsprogram, der er klassificeret som doping i Rumænien.

- Programmet er tilladt ifølge de internationale regler, men ikke de nationale, siger Tomas Ryde, der allerede har indkaldt reserver.

- Der er nultolerance i Rumænien over for alt, der har med doping at gøre. Landet vil ikke længere sættes i forbindelse med doping, tilføjer Tomas Ryde.

VM-slutrunden begynder 30. november i Japan.

Rumænien spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spanien.

Det rumænske håndboldlandshold er altså ikke i samme gruppe som Danmark, og danskerne kan tidligst møde holdet i en eventuel semifinale.

/ritzau/TT

Annonce
Citeret artikel fra Aftonbladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce