Annonce
Udland

Rumænsk kvinde kan bringe EU-Kommission nærmere ligestilling

Thierry Roge/Ritzau Scanpix
EU-Parlamentets retsudvalg har nu navnene på tre kommissærkandidater, som de vurderer 12. november.

Ursula von der Leyen holder liv i sin plan om at overtage formandskontoret i EU-Kommissionen 1. december.

Onsdag aften kom hun et skridt videre, da hun satte navn på en rumænsk kommissærkandidat. Hun mangler nu blot en kandidat fra Storbritannien - og en længere godkendelsesproces i EU-Parlamentet ikke at forglemme.

Von der Leyen havde valget mellem en kvinde og en mand fra Rumænien. Hun valgte førstnævnte, hvilket bringer hende lidt tættere det selverklærede mål om en kønsbalanceret EU-Kommission, som det dog næppe helt bliver.

- Begge kandidater blev interviewet af den valgte formand, og de gjorde det godt. Den valgte formand besluttede at pege på Adina Valean til posten som transportkommissær, siger en talsmand for Leyens overgangshold til Ritzau.

Processen med at godkende den kommende EU-Kommission via høringer gik i gang 30. september. Kort forinden have EU-Parlamentets retsudvalg dog afvist kandidater fra Ungarn og Rumænien.

Det sidste viste sig at blive et større problem for den kommende formand, hvis opgave det er at sammensætte EU-Kommissionen på baggrund af de kandidater, som medlemslandene indstiller.

Rumænien stod midt i en regeringskrise, og først onsdag 6. november var der en regering i Bukarest, som kunne nominere to kandidater.

Ursula von der Leyen havde bedt om mindst en kvinde, da hun går efter en balance mellem mænd og kvinder i EU-Kommissionen, som altid har været domineret af mænd.

Adina Valean fremhæves af von der Leyens talsmand som en "erfaren europaparlamentariker". Hun har været formand for både miljøudvalget og industriudvalget.

Desuden har hun særlig erfaring med transportområdet.

Valean har blandt andet været EU-Parlamentets forhandler på et større europæisk initiativ for infrastruktur. Her lægger von der Leyen også vægt på, at rumæneren arbejdede på at gøre køretøjer mere klimavenlige.

Retsudvalget skal 12. november vurdere de tre kandidater, som endnu ikke har været igennem høringsprocessen. Det er kandidater fra Frankrig, Rumænien og Ungarn.

Udvalget skal gennemgå eventuelle interessekonflikter, inden kandidaterne skal til egentlige høringer i fagudvalg.

Hvis Ursula von der Leyens kandidater består den første eksamen i løbet af de næste par uger, så kan EU-Parlamentet nå at stemme om hele EU-Kommissionen på en samling i Strasbourg i slutningen af november.

Når de ikke det, må Ursula von der Leyen formentlig vente til næste år med at få nøglerne til formandskontoret fra Jean-Claude Juncker, som nu er fungerende formand, efter at hans mandatperiode formelt udløb 1. november.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce