Annonce
Esbjerg

Rumænske kvinder dømt fængselsstraf og udvist for butikstyverier

OVervågningskameraer er et vigtigt våben mod butikstyve. Billedet her er ikke fra Broen Shopping. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kvinderne havde flere gange lavet omfattende butikstyverier i Broen Shopping i Esbjerg, hvor de blandt andet stjal el-tandbørster, kosmetik og tøj.

Esbjerg: To rumænske veninder på 21 år og 34 år er ved retten i Sønderborg i dag dømt for butikstyverier.

Kvinderne var tiltalt for ad flere omgange i november og december sidste år at have stjålet el-tandbørster, kosmetik og tøj i en forretning i Broen Shopping i Esbjerg. Sagen er blevet efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA).

Den 21-årig blev idømt 40 dages fængsel, den 34-årige blev idømt 50 dages fængsel. Begge udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år. De modtog dommen.

Annonce

Normalt får butikstyve en bøde, men de to rumænske kvinder fik fængselsstraf, fordi der var tale om flere tyverier af varer, og at tyvekosterne løb op i en værdi af over 10.000 kroner.

Ved et grundlovsforhør i december tilstod de to i store træk de store tyverier. En formodet medgerningsmænd var på det tidspunkt på fri fod, men det er uklart, om denne er anholdt.

Butikstyverier er et stort problem i flere butikker og hos Broen Shopping i Esbjerg.

Overvågningsfotos og en civil anholdelse af tre kvinder foretaget af vagten i Broen Shopping var baggrunden for anholdelsen af kvinderne og nu fængselsdommen. Den tredje kvinde slap dengang med en bøde og blev løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce