Annonce
Esbjerg

Rumænske kvinder dømt fængselsstraf og udvist for butikstyverier

OVervågningskameraer er et vigtigt våben mod butikstyve. Billedet her er ikke fra Broen Shopping. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kvinderne havde flere gange lavet omfattende butikstyverier i Broen Shopping i Esbjerg, hvor de blandt andet stjal el-tandbørster, kosmetik og tøj.
Annonce

Esbjerg: To rumænske veninder på 21 år og 34 år er ved retten i Sønderborg i dag dømt for butikstyverier.

Kvinderne var tiltalt for ad flere omgange i november og december sidste år at have stjålet el-tandbørster, kosmetik og tøj i en forretning i Broen Shopping i Esbjerg. Sagen er blevet efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA).

Den 21-årig blev idømt 40 dages fængsel, den 34-årige blev idømt 50 dages fængsel. Begge udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år. De modtog dommen.

Normalt får butikstyve en bøde, men de to rumænske kvinder fik fængselsstraf, fordi der var tale om flere tyverier af varer, og at tyvekosterne løb op i en værdi af over 10.000 kroner.

Ved et grundlovsforhør i december tilstod de to i store træk de store tyverier. En formodet medgerningsmænd var på det tidspunkt på fri fod, men det er uklart, om denne er anholdt.

Butikstyverier er et stort problem i flere butikker og hos Broen Shopping i Esbjerg.

Overvågningsfotos og en civil anholdelse af tre kvinder foretaget af vagten i Broen Shopping var baggrunden for anholdelsen af kvinderne og nu fængselsdommen. Den tredje kvinde slap dengang med en bøde og blev løsladt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce