Annonce
Esbjerg

Rumænske tricktyve blev varetægtsfængslet af Retten i Esbjerg

Arkivfoto: Michael Bager

To rumænske statsborgere blev varetægtsfængslet ved Retten i Esbjerg. Tricktyveriet - afluring af pinkoder - fandt sted i Ribe.

Ribe: Der var ikke meget nyt under solen i retningen af smarte tyveritrick, da to rumænske statsborgere i Ribe først aflurede flere kunders pinkode og siden forsøgte at stjæle de sammen mennesker kreditkort.

- Heldigvis havde politiet et godt signalement fra de ansatte i forretningen, hvorefter tyvene hurtigt blev anholdt. Men hændelsen får os til at understrege det vigtige i, at borgerne også er opmærksomme. Gode rutiner gør det sværere for tyven at aflure kundernes pinkoder og efterfølgende stjæle og misbruge deres betalingskort, understreger politiinspektør Kaj Nielsen i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi og forklarer, at de to rumænere nu er varetægtsfængslet efter at have været fremstillet ved retten i Esbjerg.

Annonce

Syv gode råd

Politiinspektøren peger på syv gode råd, som er nemme at huske og som samtidig gør det sværere at være tricktyv:

Brug kontaktløs betaling, når det er muligt. Brug en hånd til at dække over indtastningen af pinkoden. Bed personerne bag dig om at træde et par skridt tilbage, så de har sværere ved at spotte pinkoden. Lad være med at have tegnebog/betalingskort i en yderlomme. Og kan du lyne eller lukke lommen med værdierne, så gør det. Vær ekstra opmærksom hvis nogen støder ind i dig eller forsøger at distrahere dig. Det sker, at tricktyve lægger en pengeseddel på gulvet og spørger om den er din - for at aflede din opmærksomhed. Vær ekstra opmærksom på dine værdier i sådanne situationer.

Kaj Nielsen opfordrer desuden borgerne til at være opmærksomme på indretningen af butikkerne, når de er ude at handle.

- Er der en diskretionslinje ved kassen og er der kanter på kortterminalen, så det er sværere at spotte pinkoden? Tiltag som disse gør det sværere at være tricktyv, fremhæver politiinspektøren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce