x
Annonce
Haderslev

Rumænske tyve tilstod og blev udvist

Rigspolitiet har nummerpladescannere placeret rundt om i Danmark. Blandt andet ved trafikknudepunkter og grænseovergange.Foto: Henning Bagger/Scanpix

Omrejsende tyveknægte påstod, at de søgte arbejde. Men de havde været under et døgn i Danmark, da de begik to indbrud.

SKRYDSTRUP: Under den endelige retssag mod to rumænske tyveknægte fastholdt de, at de skam var kommet til Danmark for at søge arbejde. Det er den samme historie hver gang omrejsende tyve, skal forklare sig.

Fakta var dog, at de var blevet taget på fersk gerning under et indbrud på Uldalvej. Det skete den 2. august ved 2-tiden om natten. De var i gang med at slæbe en masse elværktøj og dunke med dieselolie ud af en lade. Tyvekoster for knap 40.000 kroner.

Senere fandt politiet ud af, at de også havde været på Østergårdsvej kun 800 meter væk. Her havde de slæbt lignende værdier for over det dobbelt ud til senere afhentning.

Politiets nummerplade-genkendelsessystem (ANPG) ved grænsen kunne dog fastslå, at bilen med de to rumænere var kørt ind i Danmark dagen før. Så det var meget begrænset, hvor meget de to kunne havde nået at søge arbejde, inden de tyede til kriminalitet.

Det gik dog et par dage før rumænernes Ford Focus stationcar dukkede op. Den havde de gemt i en nærliggende skov.

Annonce

Vi havde ingen penge til at komme tilbage til Rumænien. Derfor har vi stjålet diesel.

35-årig indbrudstyv

Under grundlovsforhøret nægtede de først indbrud. De måtte dog erkende, at de havde været på Uldalvej.

- Vi havde ingen penge til at komme tilbage til Rumænien. Derfor har vi stjålet diesel, forklarede den 35-årige.

Men at tyverierne var bestillingsarbejde eller at det var med videresalg for øje afviste de.

- Vi ville tage elværktøjet med hjem, påstod den 41-årige.

Under retssagen i denne uge endte de så med at tilstå det hele. De to indbrud udløste tre måneders ubetinget fængsel til hver. Da de kun havde siddet varetægtsfængslet i en måneds tid, røg de tilbage til afsoning. Dømte udviste udlændinge kan slippe med at afsone halvdelen af straffen, dog minimum to måneder.

For de fik en udvisning oveni, med indrejseforbud i seks år.

De modtog dommen. Bilen fik de lov til at beholde.

- Vi kunne ikke dokumenter nogen tab, forklarer anklager Rikke Brændgaard-Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Max og Trine er faret vild i verden

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce