Annonce
forside

Rumpetterne afslørede trætte modstandere

Træneren for SIF Ansager så en udfordrende sæson for sig. Men efter første kamp, som SIF Ansager vandt, er han optimist. I kampen lagde han taktikken om, da modstanderne virkede trætte.

Håndbold: 3. division, kvinder: SIF Ansager - Mejdal-Halgård: 20-17 (10-10)

SIF Ansager var bagud midt i 1. halvleg, men fik kæmpet sig op til uafgjort. Men træner Jens Ole Mathiesen havde lagt mærke til noget, der kunne sikre sejren.

- Vi kunne se, de var brugt. De løb med rumpetten mod os i deres returløb. Det er udtryk for, at de var trætte. Når man ikke har overskud til at vende sig om og se, hvor modstanderen er, så er man udfordret, siger Jens Ole Mathiesen.

Det skulle holdet reagere på.

- I anden halvleg scorer vi fem eller seks mål på kontra, og det er, fordi vi ligger spillet an på, at vi skulle knuse dem, og vi lægger et gear mere på, siger Jens Ole Mathiesen.

Det virkede. SIF Ansager vinder 20-17.

I sidste sæson spillede holde i 2. division, men selvom de er nedrykkere, så har Jens Ole Mathiesen ikke lagt skjul på, at han var i tvivl om, holdet kunne klare sig i denne sæson, fordi flere spillere er gravide, mens andre er stoppet på holdet.

Men nu er han optimistisk.

- Jeg har fået to unge spillere med et kæmpe potentiale, siger han og peger på Mathilde Strebel og Caroline Sørensen.

Venstrehåndede Mathilde Strebel fik fire mål i kampen. Topscorer blev Marianne Balsgaard med otte mål.

Øvrige målscorere: Mette Røntved: Fire mål. Sarah Buhl: tre mål. Hanne Kristensen: Ét mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce