Annonce
forside

Rumpetterne afslørede trætte modstandere

Træneren for SIF Ansager så en udfordrende sæson for sig. Men efter første kamp, som SIF Ansager vandt, er han optimist. I kampen lagde han taktikken om, da modstanderne virkede trætte.

Håndbold: 3. division, kvinder: SIF Ansager - Mejdal-Halgård: 20-17 (10-10)

SIF Ansager var bagud midt i 1. halvleg, men fik kæmpet sig op til uafgjort. Men træner Jens Ole Mathiesen havde lagt mærke til noget, der kunne sikre sejren.

- Vi kunne se, de var brugt. De løb med rumpetten mod os i deres returløb. Det er udtryk for, at de var trætte. Når man ikke har overskud til at vende sig om og se, hvor modstanderen er, så er man udfordret, siger Jens Ole Mathiesen.

Det skulle holdet reagere på.

- I anden halvleg scorer vi fem eller seks mål på kontra, og det er, fordi vi ligger spillet an på, at vi skulle knuse dem, og vi lægger et gear mere på, siger Jens Ole Mathiesen.

Det virkede. SIF Ansager vinder 20-17.

I sidste sæson spillede holde i 2. division, men selvom de er nedrykkere, så har Jens Ole Mathiesen ikke lagt skjul på, at han var i tvivl om, holdet kunne klare sig i denne sæson, fordi flere spillere er gravide, mens andre er stoppet på holdet.

Men nu er han optimistisk.

- Jeg har fået to unge spillere med et kæmpe potentiale, siger han og peger på Mathilde Strebel og Caroline Sørensen.

Venstrehåndede Mathilde Strebel fik fire mål i kampen. Topscorer blev Marianne Balsgaard med otte mål.

Øvrige målscorere: Mette Røntved: Fire mål. Sarah Buhl: tre mål. Hanne Kristensen: Ét mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce