Annonce
Vejen

Rundkørsel skaber uenighed: - Bare fordi der er penge i overskud, skal vi ikke fare ud og bruge dem

Det bliver nu op til byrådet at beslutte, om de 4,5 millioner kroner, der er i overskud fra Kærvejs- og motorvejsrampeprojekt, skal bruges til at få etableret en rundkørsel ved Kærvej-Esbjergvej, når kommunen alligevel er i gang med udvidelsen af Kærvej - eller om pengene skal føres tilbage i kommunekassen. Foto: Vejen Kommune
Hverken i Udvalget for teknik og miljø eller i Økonomiudvalget kunne man nå til enighed om, hvorvidt etablering af en rundkørsel ved Kærvej-Esbjergvej skal udføres på samme tid, som arbejdet med udvidelsen af Kærvej, eller om de overskydende penge skal tilbage i kassen og prioriteres på ny på lige fod med andre projekter.

Trafik: - Det er ikke, fordi vi er imod en rundkørsel derude, men det kunne jo godt være, at der var et andet projekt, som stod forrest i køen.

Sådan siger det konservative byrådsmedlem og medlem af Økonomiudvalget, Frank Schmidt-Hansen, efter at han - sammen med de tre socialdemokratiske medlemmer af Økonomiudvalget - dannede flertal mod Venstres tre medlemmer - og dermed gik imod en indstilling fra Udvalget for teknik og miljø.

For i Udvalget for teknik og miljø havde et flertal på fire mod tre stemmer nemlig sendt en indstilling videre til Økonomiudvalget om, at når kommunen alligevel er i gang med at udvide Kærvej mellem Vejen og Brørup, så kunne man i samme ombæring lige så godt få etableret en rundkørsel i krydset Kærvej-Esbjergvej.

Annonce


Det er jo ikke et lille beløb, vi taler om, det er 4,5 millioner kroner. Så det er det principielle i, at vi ikke bare fordi der nu lige er lidt midler i overskud, så farer vi ud og bruger dem med det samme.

Frank Schmidt-Hansen (C), medlem af Økonomiudvalget


Finansieringen af rundkørslen lå også klar - nemlig med de overskydende penge fra udvidelsen af Kærvej og overskydende penge fra rampearbejde ved motorvejen - i alt 4,5 millioner kroner.

Den plan var der dog ikke opbakning til i Økonomiudvalget.

- For vores vedkommende var det fordi, at det er normal praksis, at hvis der er et overskud af nogle midler, der er blevet sat af, så bliver de tilbageført til kassen. Og så har vi dem at disponere over til anden side, når vi nu når til budgetlægningen i august-september. Det er jo ikke et lille beløb, vi taler om, det er 4,5 millioner kroner. Så det er det principielle i, at vi ikke bare fordi der nu lige er lidt midler i overskud, så farer vi ud og bruger dem med det samme, siger Frank Schmidt-Hansen.

Frygter for trafiksikkerheden

Både formand for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen (V) og borgmester Egon Fræhr (V), der er formand for Økonomiudvalget har argumenteret for at bruge pengene, fordi en udvidelse af Kærvej vil kunne føre til mere trafik på vejen og give en flaskehals af trafikanter, der skal ud i krydset ved Esbjergvej - og at der dermed kunne opstå farlige situationer.

- Vi er noget bange for trafiksikkerheden derude. Jeg kan godt huske dengang, der var en, der kørte sig ihjel derude, simpelthen fordi det er sådan et åbent kryds. Så på et eller andet tidspunkt kommer vi til at lave noget, og så tror vi, at det vil være billigere nu at lave det i én postgang og få det hele samlet. Og når vi har pengene til det, hvorfor skulle vi ikke bare gøre det, siger Egon Fræhr.

Det argument køber Jørgen Thøgersen (S), medlem af Økonomiudvalget, ikke.

- Vi tror ikke – og det bliver jo en trossag – at fordi Kærvej bliver en meter bredere på hver side, at det afstedkommer en hel masse mere kørsel. Vi tror, at de, der bruger Kærvej nu, bruger den, fordi den er hurtigere og den mest optimale rute for dem at bruge, og så er det møgirriterende for dem, at den er så smal, som den er. Men vi tror ikke på, at fordi den bliver udvidet, så er der pludselig 200 mennesker primært fra Brørup, der siger, hov så vil vi hellere køre den vej. Vi tror på, at der er den trafik, som er der, og den trafik, der er der nu, den skriger på, at vi udvider vejen, og så må rundkørslen komme i den prioriterede rækkefølge, som vi nu vælger til budgetlægningen, siger Jørgen Thøgersen.

Han stemte sammen med sine to partifæller i udvalget, Bodil Staal og Marie Ebsen, også imod indstillingen om, at man bruger pengene med det samme. Og med samme principielle begrundelse som Frank Schmidt-Hansen.

Om de 4,5 millioner kroner skal bruges til at etablere en rundkørsel nu ved Kærvej, eller om pengene i stedet skal tilbage i kommunekassen og dermed kommer med i den nye budgetlægning i august-september, bliver nu op til byrådet at afgøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce