Annonce
Esbjerg

Rundkørsel er spærret: Lastbil med skinker væltede

Foto: Kåre Welinder.


Mandag aften var rundkørslen Haderslevvej/Haulundvej ved Storkesøen syd for Ribe spærret for trafik i vestlig retning og er stadig spærret frem til tirsdag kl. 13, skønner Syd- og Sønderjyllands Politi. Der er omkørsel via Rugagervej og Lustrupvej i begge retninger.

Grunden var, at en lastbil var væltet.

Få hundrede meter mod øst på Haderslevvej holdt en stor vindmølletransport, og følgebilerne herfra hjalp med at holde trafik væk og styre trafikken. Det fortæller JydskeVestkystens fotograf på stedet.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter, at bjærgningen af lastbilen forventes at tage det meste af natten. Særtransporter har ikke mulighed for at passere stedet, før der er ryddet op, og de bliver derfor nødsaget til at finde alternative ruter.

- Vi er endnu ikke kommet ind i lastrummet, men det forlyder, at bilen har været fyldt med skinker, der er kommet i svingninger, da lastbilen kører rundt i rundkørslen, og så er den væltet, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til TV SYD.

Annonce
Foto: Kåre Welinder.
Foto: Kåre Welinder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce