Annonce
Aabenraa

Rundkørsler skal bygges om til store lastbiler

Det nye tilslutningsanlæg etableres ved Bodumvej, forrest i billedet. Det får nordvendte ramper, hvilket betyder, at man kan køre af motorvejen, hvis man kommer nordfra, og på motorvejen, hvis man skal mod nord.

Når den nye motorvejstilkørsel ved Bodum etableres i 2019, skal rundkørslerne mellem Aabenraa og Rødekro bygges om. Her skal være plads til store modulvogntog, men kommunen skal først finde pengene.

AABENRAA: Vejdirektoratet og Aabenraa Kommune begynder snart på den planlagte nye tilkørsel til motorvejen ved Bodumvej. Samtidig får de to rundkørsler ved den eksisterende tilkørsel mellem Aabenraa og Rødekro et nyt udseende. Det er nemlig planen, at både den nye og den gamle tilkørsel skal laves, så de store modulvogntog kan komme forbi.

I øjeblikket kan det godt lade sig gøre ved rundkørslerne, men kun fordi en del af de græsklædte forhøjninger midt i rundkørslerne er gravet væk, og området er belagt med køreplader. Men nu skal der laves en mere permanent løsning.

Vejdirektoratet og kommunen har tegninger klar for tilslutningsanlægget ved Bodumvej og en ny afkørsel ved det eksistende tilslutningsanlæg mellem Rødekro og Rødekro - en såkaldt shunt - der skal lede trafikken, der kommer ad motorvejen sydfra, ind mod Aabenraa uden om rundkørslen.

Informationsmøde på torsdag

Sammen med Vejdirektoratet holder Aabenraa Kommune informationsmøde om det nye anlæg ved Bodumvej og den tilhørende "shunt" ved frakørsel 70.Det foregår på Folkehjem på torsdag den 14. december klokken 17.

Det forventes, at det nye tilslutningsanlæg kan åbnes for trafik sommeren 2019.

Ingen tegning

Til gengæld findes der endnu ingen tegninger, der viser, hvordan rundkørslerne kommer til at se ud i fremtiden, og hvordan de to skulpturer i rundkørslerne kan placeres. Det bliver Aabenraa Kommune, der skal stå for det projekt, og det er også kommunen, der skal betale. Det sker dog med tilskud fra de lokale virksomheder, som har brug for modulvogntogene.

- Hvis der er penge tilovers fra etableringen af tilslutningsanlægget ved Bodumvej, kan vi bruge dem på rundkørslerne og på nye cykelstier, siger Bent Sørensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Udvalget har netop besluttet at frigive de 23,5 millioner kroner, der er kommunens del af det nye tilslutningsanlæg. Staten har lovet at bidrage med 22,4 millioner.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Aabenraa

Ny borgmester takkede forgængeren med en klump i halsen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce