Annonce
Aabenraa

Rundkørsler skal bygges om til store lastbiler

Det nye tilslutningsanlæg etableres ved Bodumvej, forrest i billedet. Det får nordvendte ramper, hvilket betyder, at man kan køre af motorvejen, hvis man kommer nordfra, og på motorvejen, hvis man skal mod nord.

Når den nye motorvejstilkørsel ved Bodum etableres i 2019, skal rundkørslerne mellem Aabenraa og Rødekro bygges om. Her skal være plads til store modulvogntog, men kommunen skal først finde pengene.

AABENRAA: Vejdirektoratet og Aabenraa Kommune begynder snart på den planlagte nye tilkørsel til motorvejen ved Bodumvej. Samtidig får de to rundkørsler ved den eksisterende tilkørsel mellem Aabenraa og Rødekro et nyt udseende. Det er nemlig planen, at både den nye og den gamle tilkørsel skal laves, så de store modulvogntog kan komme forbi.

I øjeblikket kan det godt lade sig gøre ved rundkørslerne, men kun fordi en del af de græsklædte forhøjninger midt i rundkørslerne er gravet væk, og området er belagt med køreplader. Men nu skal der laves en mere permanent løsning.

Vejdirektoratet og kommunen har tegninger klar for tilslutningsanlægget ved Bodumvej og en ny afkørsel ved det eksistende tilslutningsanlæg mellem Rødekro og Rødekro - en såkaldt shunt - der skal lede trafikken, der kommer ad motorvejen sydfra, ind mod Aabenraa uden om rundkørslen.

Annonce

Informationsmøde på torsdag

Sammen med Vejdirektoratet holder Aabenraa Kommune informationsmøde om det nye anlæg ved Bodumvej og den tilhørende "shunt" ved frakørsel 70.Det foregår på Folkehjem på torsdag den 14. december klokken 17.

Det forventes, at det nye tilslutningsanlæg kan åbnes for trafik sommeren 2019.

Ingen tegning

Til gengæld findes der endnu ingen tegninger, der viser, hvordan rundkørslerne kommer til at se ud i fremtiden, og hvordan de to skulpturer i rundkørslerne kan placeres. Det bliver Aabenraa Kommune, der skal stå for det projekt, og det er også kommunen, der skal betale. Det sker dog med tilskud fra de lokale virksomheder, som har brug for modulvogntogene.

- Hvis der er penge tilovers fra etableringen af tilslutningsanlægget ved Bodumvej, kan vi bruge dem på rundkørslerne og på nye cykelstier, siger Bent Sørensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Udvalget har netop besluttet at frigive de 23,5 millioner kroner, der er kommunens del af det nye tilslutningsanlæg. Staten har lovet at bidrage med 22,4 millioner.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce