Annonce
Aabenraa

Rundkørsler skal bygges om til store lastbiler

Det nye tilslutningsanlæg etableres ved Bodumvej, forrest i billedet. Det får nordvendte ramper, hvilket betyder, at man kan køre af motorvejen, hvis man kommer nordfra, og på motorvejen, hvis man skal mod nord.

Når den nye motorvejstilkørsel ved Bodum etableres i 2019, skal rundkørslerne mellem Aabenraa og Rødekro bygges om. Her skal være plads til store modulvogntog, men kommunen skal først finde pengene.

AABENRAA: Vejdirektoratet og Aabenraa Kommune begynder snart på den planlagte nye tilkørsel til motorvejen ved Bodumvej. Samtidig får de to rundkørsler ved den eksisterende tilkørsel mellem Aabenraa og Rødekro et nyt udseende. Det er nemlig planen, at både den nye og den gamle tilkørsel skal laves, så de store modulvogntog kan komme forbi.

I øjeblikket kan det godt lade sig gøre ved rundkørslerne, men kun fordi en del af de græsklædte forhøjninger midt i rundkørslerne er gravet væk, og området er belagt med køreplader. Men nu skal der laves en mere permanent løsning.

Vejdirektoratet og kommunen har tegninger klar for tilslutningsanlægget ved Bodumvej og en ny afkørsel ved det eksistende tilslutningsanlæg mellem Rødekro og Rødekro - en såkaldt shunt - der skal lede trafikken, der kommer ad motorvejen sydfra, ind mod Aabenraa uden om rundkørslen.

Informationsmøde på torsdag

Sammen med Vejdirektoratet holder Aabenraa Kommune informationsmøde om det nye anlæg ved Bodumvej og den tilhørende "shunt" ved frakørsel 70.Det foregår på Folkehjem på torsdag den 14. december klokken 17.

Det forventes, at det nye tilslutningsanlæg kan åbnes for trafik sommeren 2019.

Ingen tegning

Til gengæld findes der endnu ingen tegninger, der viser, hvordan rundkørslerne kommer til at se ud i fremtiden, og hvordan de to skulpturer i rundkørslerne kan placeres. Det bliver Aabenraa Kommune, der skal stå for det projekt, og det er også kommunen, der skal betale. Det sker dog med tilskud fra de lokale virksomheder, som har brug for modulvogntogene.

- Hvis der er penge tilovers fra etableringen af tilslutningsanlægget ved Bodumvej, kan vi bruge dem på rundkørslerne og på nye cykelstier, siger Bent Sørensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Udvalget har netop besluttet at frigive de 23,5 millioner kroner, der er kommunens del af det nye tilslutningsanlæg. Staten har lovet at bidrage med 22,4 millioner.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Erhverv For abonnenter

Biogas-virksomhed efter voldsomt stigende gaspriser: Priserne på organisk affald stiger også helt vildt

Aabenraa

Trods partiskift: Nybagt liberal ønsker DF-mærkesag på byrådets dagsorden

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce