Annonce
Sport

Rungsted og Frederikshavn vender begge 0-2 til sejr

Rungsted vinder hjemme med 5-2 over Esbjerg i Metal Ligaen efter at have været bagud 0-2 kort inde i kampen.

Danmarksmestrene fra Rungsted vandt på hjemmebane med 5-2 efter et flot comeback mod Esbjerg Energy, da der tirsdag var fire kampe på programmet i Metal Ligaen.

Allerede efter seks minutter førte vestjyderne ellers med 2-0, da det lykkedes at score to gange inden for bare 17 sekunders effektivt spil.

Men Rungsted svarede godt tilbage med en reducering i første periode og en udligning i anden.

Tre minutter inde i den sidste periode bragte Shane Hanna så holdet fra Nordsjælland foran i opgøret. I slutfasen blev sejren så cementeret med to mål, så det endda endte med en sikker sejr.

Også Frederikshavn White Hawks vendte et truende nederlag til sejr ude mod Sønderjyske, der førte med 2-0 efter bare otte minutter.

Men nordjyderne fik bragt balance med mål i anden og tredje periode og vandt siden kampen efter straffeslagskonkurrence.

Ligaens suveræne førerhold, Aalborg Pirates, snuppede overbevisende en hjemmesejr på 7-2 over Rødovre Mighty Bulls.

Allerede i første periode blev sagerne sat på plads med en føring på 4-0, og den blev cementeret i de efterfølgende perioder.

I tirsdagens sidste kamp sejrede Herlev Eagles med 4-2 hjemme over Herning Blue Fox.

Herlev kom på 2-0 i første periode og øgede føringen med to hurtige mål i tredje periode. Herning nåede at pynte, men kunne ikke for alvor skabe spænding om udfaldet.

Aalborg fører rækken med 85 point, mens Herning og Sønderjyske følger efter med 66 hver. Frederikshavn og Rungsted har derefter henholdsvis 61 og 60 point.

Derefter følger Esbjerg med 58, Herlev med 56 og Rødovre med 47. Klart sidst ligger Odense Bulldogs med 29 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce