Annonce
Sport

Rungsteds ismestre smider føring og ryger helt til bunds

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske vendte 0-2 til 5-2 på udebane på Rungsteds mesterhold, der nu er sidst i ishockeyligaen.

For fem måneder siden kunne ishockeyspillerne fra Rungsted Seier Capital lade sig hylde som danske mestre, men hverdagen har meldt sig i Nordsjælland.

Trods en 2-0-føring hjemme mod Sønderjyske endte Rungsted med at tabe 2-5 tirsdag aften, og dermed er de regerende mestre bundprop i Metal Ligaen.

Det startede ellers så fint, da først Shane Hanna og siden Mario Lucia scorede for Rungsted, men Daniel Nielsens reducering midtvejs i anden periode satte gæsterne i gang.

I kampens sidste tredjedel fik sønderjyderne for alvor skudt hul på målmand Thomas Lillie.

To scoringer af Martin Eskildsen og en enkelt af Phil Lane vendte det hele på hovedet, og da Rungsted satsede og erstattede Lillie med en ekstra markspiller, kunne Daniel Nielsen score gæsternes femte mål kort før tid.

Sejren er Sønderjyskes første i denne sæson, mens Rungsted har tabt alle sine tre første kampe og blot er noteret for et enkelt point i bunden af rækken.

Derudover har holdet tabt fire kampe i Champions Hockey League, så det har været nogle tunge uger for Erik Hjalmarssons tropper.

Øverst i tabellen ligger Aalborg Pirates, der vandt det nordjyske lokalopgør mod Frederikshavn White Hawks med 4-2 og har maksimumpoint. Farlige Thomas Spelling scorede to gange for aalborgenserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce