Annonce
Sport

Rusland løber Norge over ende og snupper VM-bronze

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
For første gang i ti år får Ruslands håndboldkvinder en medalje med hjem fra et verdensmesterskab.

Ruslands håndboldkvinder kan rejse hjem fra VM-slutrunden i Japan med et sæt bronzemedaljer, mens nordmændene vender tomhændet hjem.

Søndagens bronzekamp blev afgjort i minutterne efter pausen, hvor Rusland opbyggede et stort nok forspring til at holde Norge på afstand i resten af kampen. Russerne vandt 33-28.

Det er Ruslands første VM-medalje siden 2009, hvor russerne vandt sit tredje verdensmesterskab på stribe. Bronzemedaljerne kroner et flot russisk mesterskab. Bortset fra det snævre semifinalenederlag til Holland vandt Rusland alle sine kampe ved VM.

For Norge var det første gang siden 2013, at det ikke blev til en VM-medalje.

Kampen åbnede i et hæsblæsende tempo, og de to holds spillere virkede mere oplagte i angrebsspillet end i forsvarsspillet.

Nordmændene åbnede bedst på måltavlen og var foran 3-0, men stille og roligt tippede kampen over til Ruslands fordel. Derfor kunne russerne gå til pause med en føring på 18-15.

Nordmændene så ud til at knække i begyndelsen af anden halvleg, da russerne opbyggede et forspring på seks mål.

Norge fik bedre fat, men de medaljevante nordmænd var i resten af kampen hele tiden mindst tre mål bagud.

Det irriterer Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, at nordmændene ikke var i stand til at håndtere russernes Anna Vyakhireva, som gjorde, hvad der passede hende.

- Vi havde alt for stor respekt for hende. Jeg tror, at det er grund til, at hun styrede det hele. Hun er dygtig, men der var heller ikke en eneste tackling på hende i første halvleg. Det er en gåde for mig, siger han til norsk TV3 ifølge NTB.

- Jeg er tilfreds med det meste af mesterskabet, men vi skal også hjem og se på, hvad vi kan blive bedre til, inden vi møder de bedste hold næste gang, tilføjer landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce