Annonce
Sport

Rusland løber Norge over ende og snupper VM-bronze

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
For første gang i ti år får Ruslands håndboldkvinder en medalje med hjem fra et verdensmesterskab.

Ruslands håndboldkvinder kan rejse hjem fra VM-slutrunden i Japan med et sæt bronzemedaljer, mens nordmændene vender tomhændet hjem.

Søndagens bronzekamp blev afgjort i minutterne efter pausen, hvor Rusland opbyggede et stort nok forspring til at holde Norge på afstand i resten af kampen. Russerne vandt 33-28.

Det er Ruslands første VM-medalje siden 2009, hvor russerne vandt sit tredje verdensmesterskab på stribe. Bronzemedaljerne kroner et flot russisk mesterskab. Bortset fra det snævre semifinalenederlag til Holland vandt Rusland alle sine kampe ved VM.

For Norge var det første gang siden 2013, at det ikke blev til en VM-medalje.

Kampen åbnede i et hæsblæsende tempo, og de to holds spillere virkede mere oplagte i angrebsspillet end i forsvarsspillet.

Nordmændene åbnede bedst på måltavlen og var foran 3-0, men stille og roligt tippede kampen over til Ruslands fordel. Derfor kunne russerne gå til pause med en føring på 18-15.

Nordmændene så ud til at knække i begyndelsen af anden halvleg, da russerne opbyggede et forspring på seks mål.

Norge fik bedre fat, men de medaljevante nordmænd var i resten af kampen hele tiden mindst tre mål bagud.

Det irriterer Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, at nordmændene ikke var i stand til at håndtere russernes Anna Vyakhireva, som gjorde, hvad der passede hende.

- Vi havde alt for stor respekt for hende. Jeg tror, at det er grund til, at hun styrede det hele. Hun er dygtig, men der var heller ikke en eneste tackling på hende i første halvleg. Det er en gåde for mig, siger han til norsk TV3 ifølge NTB.

- Jeg er tilfreds med det meste af mesterskabet, men vi skal også hjem og se på, hvad vi kan blive bedre til, inden vi møder de bedste hold næste gang, tilføjer landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];