Annonce
Udland

Rusland: Oplysning om flygtningestrøm fra Idlib er falsk

Khalil Ashawi/Reuters
Rusland hævder, at rapporter om hundredtusinder af flygtninge, der søger mod Tyrkiet fra Idlib, er usande.
Annonce

Rusland siger fredag, at rapporter om, at hundredtusinder af flygtninge er på vej væk fra Idlib i Syrien med retning mod Tyrkiet, er usande.

- Rapporterne om, at hundredtusinder af civile flygtninge flygter mod den tyrkisk-syriske grænse på flugt fra kampe mellem syriske regeringsstyrker og terrorister i området er ikke rigtige, siger lederen af Det Russiske Genforeningscenter for Syren, Oleg Zhuravlev.

Centeret oplyser, at der ikke er nogen verificerbare fotos eller videooptagelser, som kan understøtte påstande om, at op mod en million civile flygtninge er på flugt i den østlige del af provinsen.

Det russiske forsvarsministerium opfordrer indtrængende Tyrkiet til at lade flygtninge komme ind i andre dele af Syrien.

En erklæring fra det russiske forsvarsministerium understreger, at Rusland følger situationen i Idlib med droner og andre ressourcer.

I erklæringen oplyses der, at Tyrkiets militær har flyttet en stor mængde militært materiel og ammunition til Idlib i de seneste uger.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, advarede tidligere på ugen om et nært forestående angreb i Idlib-provinsen. Et angreb som skulle drive russiskledede syriske styrker ud af provinsen.

- Angrebet vil finde sted i slutningen af februar, hvis ikke syriske styrker trækker sig tilbage, hed det.

Men torsdag sagde Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, at hans land var kommet nærmere en forsoning med Rusland om Idlib-provinsen i det nordlige Syrien.

Præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger fredag, at Rusland drøfter muligheden om et topmøde om Syrien med Tyrkiet, Frankrig og Tyskland.

På det seneste har den syriske regeringshær med støtte fra Rusland optrappet offensiven i Idlib, som er den sidste provins, der er kontrolleret af oprørere.

FN oplyste i midten af februar, at syriske styrkers offensiv i Idlib i løbet af de seneste to og en halv måned har tvunget over 800.000 mennesker på flugt fra deres hjem. Det er et gennemsnit på knap 11.000 mennesker om dagen.

- Af de over 800.000 mennesker, der er blevet fordrevet i det nordvestlige Syrien fra 1. december til 12. februar, vurderes omkring 60 procent at være børn, meddelte FN's kontor for koordination af hjælpeindsatser den 13. februar.

Tyrkiet huser i forvejen 3,6 millioner syriske flygtninge og understreger, at landet ikke kan tage imod flere.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce