Annonce
Sport

Russisk Formel 1-arrangør forventer at bevare grandprix

Anton Vaganov/Reuters
Billetsalget til Ruslands Formel 1-grandprix er i fuld gang på trods af Wadas sanktioner mod Rusland.
Annonce

Arrangørerne af Formel 1-grandprixet i Sotji i Rusland forventer ikke at miste værtskabet i 2020 eller de efterfølgende år.

Det siger løbets promotor, Rosgonki, i en udtalelse, efter at Rusland mandag blev straffet af Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Rusland er blevet sanktioneret for at manipulere med udleverede data om sportsudøveres dopingresultater.

Som en del af straffen må Rusland ikke afholde store internationale sportsbegivenheder i fire år, medmindre det af praktiske eller juridiske årsager er umuligt at flytte værtskabet til et andet land.

Men ifølge Rosgonki regner Formel 1-arrangørerne ikke med at blive ramt, fordi kontrakten blev underskrevet tilbage i 2010 og løber til 2025.

Og fordi det er "juridisk og teknisk umuligt" at rykke grandprixet til et andet sted næste år.

- Vi er sikre på, at Det Russiske Grand Prix vil blive afholdt i 2020 og de følgende år, og vi inviterer alle til Sotji. Billetsalget er i fuld gang, understreger promotoren i udtalelsen.

Løbet er siden 2014 blevet afholdt ved de olympiske faciliteter i Sotji. I år vandt den britiske verdensmester, Lewis Hamilton, grandprixet i Rusland.

Det Internationale Motorsportsforbund (FIA), som organiserer Formel 1, er anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Rusland har endnu ikke taget stilling til, om Wadas afgørelse skal appelleres til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce