x
Annonce
Udland

Russisk tv: Tyrkiet skyder efter russiske fly i Syrien

Abdulaziz Ketaz/Ritzau Scanpix

Tyrkisk-støttede oprørere i Idlib har indtaget strategisk vigtig by og tilføjet hæren nederlag.

Det statslige russiske tv oplyser, at tyrkiske styrker skyder mod russiske fly i Syriens Idlib-provins. Det siger samtidig, at det tyrkiske militær støtter oprørere, som kæmper mod det syriske styre, med artilleri.

Annonce

Rapporterne kommer, efter at syriske oprørere i Idlib har meddelt, at de har genindtaget den strategisk vigtige by Saraqeb. Det er et større tilbageslag for det syriske regime, som har Ruslands opbakning.

Saraqeb ligger på hovedvejen mellem hovedstaden Damaskus og den nordlige Aleppo-provins. Det er den næststørste by i Idlib-provinsen.

Oplysningerne om oprørernes indtog i byen bekræftes af overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Sohr.

Overvågningsgruppen siger, at oprørerne har erobret byen efter hårde kampe.

Den tyrkiskstøttede oprørsgruppe Den Nationale Frihedsfront, NLP, siger, at "byen er befriet fuldstændigt" fra syriske regeringsstyrker.

Syriske regeringsstyrker og allierede militser indtog Saraqeb med russisk flystøtte tidligere på måneden.

Det tyrkiske forsvarsministerium melder torsdag to tyrkiske soldater dræbt ved et luftangreb i Idlib. Ministeriet siger, at tyrkisk militær har svaret igen ved at angribe syriske styrker.

Syriske regeringsstyrker har iværksat en stor offensiv med russisk luftstøtte for at nedkæmpe de sidste oprørsbastioner i provinsen. Men Tyrkiet har fremsat en række krav og støtter allierede oprørsgrupper militært.

Hidtil er mindst 19 tyrkiske regeringssoldater dræbt i angreb fra syriske styrker.

Hundredtusinder af civile er ifølge FN drevet på flugt ved den største interne fordrivelse i Syrien siden borgerkrigens udbrud i 2011.

Tyrkiet har opfordret de syriske regeringsstyrker til at trække sig tilbage inden 1. marts. Russiske og tyrkiske diplomater og militærfolk har aftalt møder, som skal finde sted torsdag.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce