Annonce
Sport

Russiske håndboldkvinder stormer i VM-semifinale

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rusland er semifinaleklar ved håndbold-VM efter en sejr på 35-28 over Montenegro. Spanien er nær avancement.

Ruslands suverænitet fortsætter ved håndbold-VM i Japan.

Tirsdag vandt russerne for syvende gang af syv mulige i turneringen, da det blev til en i sidste ende komfortabel sejr på 35-28 over Montenegro. Med sejren er Rusland som det første hold klar til semifinalerne i turneringen.

Spanien er også meget tæt på en semifinale efter at have slået Japan med 33-31. Det er kun Sverige, der kan indhente Spanien.

Svenskerne holdt liv i chancen for at nå semifinalen ved at vinde 34-22 over Rumænien i tirsdagens sidste kamp.

Sverige skal for at snuppe andenpladsen i mellemrundens gruppe 2 stadig slå Montenegro, mens Spanien skal tabe til Rusland. Samtidig skal Sverige i de to kampe indhente seks mål på Spaniens målscore.

Inden storsejren over Rumænien skulle Sverige hente 18 mål i forhold til spanierne, og derfor var det altså vigtigt for Sverige at vinde størst muligt tirsdag.

Selv om Sverige stadig er i spil til andenpladsen, kan onsdagens opgør mellem Rusland og Spanien regnes som en gruppefinale om førstepladsen.

Rusland og Spanien har henholdsvis otte og syv point, mens Sverige har fem. Montenegro er noteret for fire point.

Montenegro skulle tirsdag have point ud af kampen mod Rusland for at bevare et realistisk håb om avancement til semifinalen, og montenegrinerne åbnede da også opgøret positivt.

I første halvleg var holdet foran både 10-6 og 11-7, men føringen på fire mål blev hurtigt indhentet, og ved pausen var Rusland foran med 17-16.

I begyndelsen af anden halvleg fulgtes holdene pænt ad, men så satte Rusland trumf på, hvilket holdet har haft for vane gennem hele turneringen. Med stor fysik, fart og teknik blev kampen reelt afgjort, da russerne gik fra 25-23 til 29-23.

Spaniens efterfølgende sejr kom også i fare undervejs. Spanierne førte ellers med fem mål i begyndelsen af anden halvleg, men blev indhentet. Kampen var lige indtil 25-25, før Spanien trak fra og endte med at vinde med to mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];