Annonce
Sport

Russiske håndboldkvinder stormer i VM-semifinale

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rusland er semifinaleklar ved håndbold-VM efter en sejr på 35-28 over Montenegro. Spanien er nær avancement.
Annonce

Ruslands suverænitet fortsætter ved håndbold-VM i Japan.

Tirsdag vandt russerne for syvende gang af syv mulige i turneringen, da det blev til en i sidste ende komfortabel sejr på 35-28 over Montenegro. Med sejren er Rusland som det første hold klar til semifinalerne i turneringen.

Spanien er også meget tæt på en semifinale efter at have slået Japan med 33-31. Det er kun Sverige, der kan indhente Spanien.

Svenskerne holdt liv i chancen for at nå semifinalen ved at vinde 34-22 over Rumænien i tirsdagens sidste kamp.

Sverige skal for at snuppe andenpladsen i mellemrundens gruppe 2 stadig slå Montenegro, mens Spanien skal tabe til Rusland. Samtidig skal Sverige i de to kampe indhente seks mål på Spaniens målscore.

Inden storsejren over Rumænien skulle Sverige hente 18 mål i forhold til spanierne, og derfor var det altså vigtigt for Sverige at vinde størst muligt tirsdag.

Selv om Sverige stadig er i spil til andenpladsen, kan onsdagens opgør mellem Rusland og Spanien regnes som en gruppefinale om førstepladsen.

Rusland og Spanien har henholdsvis otte og syv point, mens Sverige har fem. Montenegro er noteret for fire point.

Montenegro skulle tirsdag have point ud af kampen mod Rusland for at bevare et realistisk håb om avancement til semifinalen, og montenegrinerne åbnede da også opgøret positivt.

I første halvleg var holdet foran både 10-6 og 11-7, men føringen på fire mål blev hurtigt indhentet, og ved pausen var Rusland foran med 17-16.

I begyndelsen af anden halvleg fulgtes holdene pænt ad, men så satte Rusland trumf på, hvilket holdet har haft for vane gennem hele turneringen. Med stor fysik, fart og teknik blev kampen reelt afgjort, da russerne gik fra 25-23 til 29-23.

Spaniens efterfølgende sejr kom også i fare undervejs. Spanierne førte ellers med fem mål i begyndelsen af anden halvleg, men blev indhentet. Kampen var lige indtil 25-25, før Spanien trak fra og endte med at vinde med to mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce