Annonce
Sønderborg

Rustikke DSB-bygninger til leje: Kommunen byder streetfood velkommen

Forrest på grunden ligger en garagebygning. Bagved ses værkstedsbygningen. Foto: Katrine Lund Walsted
For minimum 150.000 kroner i året kan interesserede leje de tre bygninger på den tidligere DSB-grund ved rutebilstationen. Lejer skal arbejde med fødevarer.
Annonce

Sønderborg: De tre garage- og værkstedsbygninger ved siden af busstationen har stået tomme i årevis. Det er Sønderborg Kommune, som ejer grunden, og nu vil kommunen udleje bygningerne til en lejer, der arbejder med salg af fødevarer.

Ideen til at udleje bygningerne kom, da Sønderborg Kommune satte værkstedsbygningen på den tidligere kaserne til salg.

- Der kom nogle bud fra forskellige interessenter, der gerne ville lave noget streetfoodagtigt, men de kunne ikke byde den rigtige pris. Der har været mange planer med DSB-grunden, men nu hvor der er nogle, som har vist interesse for den slags områder, så vil vi gerne byde det ud, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Det var BMC Ejendomme, som købte den tidligere kasernes værkstedsbygning. Stedet skal bruges som gastronomisk konference- og eventcenter, som blandt andet skal huse madværksteder, temadage og workshops.

I 2014 købte kommunen DSB-grunden, som spreder sig over 10.000 kvadratmeter fra Jernbanegade og som en kile mellem Løngang og Mølby. Grundstykket slutter ved Rebslagergade. Der er offentlige p-pladser på Rebslagergade.

I 2015 arbejdede kommunen på at lave en lokalplan for grunden, så dele af grunden kunne sælges, hvis der kom private aktører med projekter. På daværende tidspunkt havde et firma ansøgt om at opføre en fem-sals biografbygning på grunden.

Annonce

Råt og rustikt

Området, som kommunen vil leje ud er på 5000 kvadratmeter, og består af en større garagebygning, som ligger ved siden af det nye ungehus, Mejeriet, samt en større værkstedsbygning og en mindre garage. Ifølge udbudsmaterialet fremstår bygningerne 'rå og rustikke', og lejer skal selv betale for renoveringer.

- Området giver mulighed for at lave et spændende miljø i nærheden af ungehuset, siger Erik Lauritzen.

Området udbydes til leje i ti år til en virksomhed, der vil benytte bygningerne til initiativer, der understøtter kommunens fødevarestrategi. Bygningerne har et samlet bygningsareal på i alt 6.700 kvadratmeter, som udlejes til højestbydende over mindsteprisen på 150.000 kroner om året.


Området giver mulighed for at lave et spændende miljø i nærheden af ungehuset.

Erik Lauritzen, bormester


Man kan byde på at leje bygningerne frem til den 19. oktober.

Bagved værkstedsbygningen ligger en mindre garage. Foto: Katrine Lund Walsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce