Annonce
Sport

Rutineret keeper: Jeg forventer en trodsreaktion

Sandra Toft er en af de mest rutinerede spillere på landsholdet, og de erfarne har en særlig forpligtelse overfor de yngre spillere i truppen, når der er modgang. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Så lang tid der fortsat er bare en lille mulighed for en EM-semifinale, skal den forfølges. Sandra Toft var ikke tilfreds med sig selv mod Frankrig.

Det er mere end ti år siden, at Sandra Toft spillede sin første A-landskamp.

Hun er en af de få rigtig rutinerede spillere i den trup, som indenfor de seneste dage har fået læsterlige klø af Serbien og senest Frankrig ved EM-slutrunden.

I kampen mod Danmark havde de forsvarende franske verdensmestre fem spillere på holdkortet, som har spillet mere end 200 landskampe.

- Det kan godt have betydning, at Frankrig har mange spillere, som efterhånden har prøvet det meste. Men vi må jo bare komme efter det. Der er ikke ret meget andet at gøre.

- Jeg synes i hvert fald, at talentmassen i vores trup er enorm. Det er indiskutabelt, vurderer Sandra Toft.

Hun var selv helt nede efter kampen torsdag aften mod Frankrig, hvor hun havde en mindre heldig aften og kun bød ind med en enkelt redning.

- Jeg var rigtig ked af det, og jeg er bare typen, som viser mine følelser. Folk kan se det, når jeg er glad, og de kan også se det, når jeg er nede.

Annonce

De næste kampe

Hun reddede den afgørende straffekast mod Sverige og stod en pragtkamp mod Polen.

- Men der var for få redninger mod Frankrig. Der er dage, hvor det ikke kører, men jeg trænger til at stå en rigtig god kamp. Jeg giver Klavs (landstræner Bruun Jørgensen, red.) ret i, at vi skal til at have nogle flere redninger. Jeg forventer en trodsreaktion i de næste kampe. Længere er den sådan set ikke.

Men Sandra Toft ved udmærket godt, at det på ingen måde bliver nemt i de resterende mellemrundekampe mod Rusland og Montenegro.

- Men vi vil rigtig gerne vinde. Om det så er nok til at gå videre, må vi se til den tid. Jeg tror på det så lang tid der er en mulighed. Gjorde jeg ikke det, kunne jeg jo lige så godt rejse hjem.

Da Danmark for to år siden blev nummer fire EM-slutrunden i Sverige, blev Sandra Toft kåret til turneringens bedste keeper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce