Annonce
Sport

Rutineret keeper: Jeg forventer en trodsreaktion

Sandra Toft er en af de mest rutinerede spillere på landsholdet, og de erfarne har en særlig forpligtelse overfor de yngre spillere i truppen, når der er modgang. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Så lang tid der fortsat er bare en lille mulighed for en EM-semifinale, skal den forfølges. Sandra Toft var ikke tilfreds med sig selv mod Frankrig.

Det er mere end ti år siden, at Sandra Toft spillede sin første A-landskamp.

Hun er en af de få rigtig rutinerede spillere i den trup, som indenfor de seneste dage har fået læsterlige klø af Serbien og senest Frankrig ved EM-slutrunden.

I kampen mod Danmark havde de forsvarende franske verdensmestre fem spillere på holdkortet, som har spillet mere end 200 landskampe.

- Det kan godt have betydning, at Frankrig har mange spillere, som efterhånden har prøvet det meste. Men vi må jo bare komme efter det. Der er ikke ret meget andet at gøre.

- Jeg synes i hvert fald, at talentmassen i vores trup er enorm. Det er indiskutabelt, vurderer Sandra Toft.

Hun var selv helt nede efter kampen torsdag aften mod Frankrig, hvor hun havde en mindre heldig aften og kun bød ind med en enkelt redning.

- Jeg var rigtig ked af det, og jeg er bare typen, som viser mine følelser. Folk kan se det, når jeg er glad, og de kan også se det, når jeg er nede.

Annonce

De næste kampe

Hun reddede den afgørende straffekast mod Sverige og stod en pragtkamp mod Polen.

- Men der var for få redninger mod Frankrig. Der er dage, hvor det ikke kører, men jeg trænger til at stå en rigtig god kamp. Jeg giver Klavs (landstræner Bruun Jørgensen, red.) ret i, at vi skal til at have nogle flere redninger. Jeg forventer en trodsreaktion i de næste kampe. Længere er den sådan set ikke.

Men Sandra Toft ved udmærket godt, at det på ingen måde bliver nemt i de resterende mellemrundekampe mod Rusland og Montenegro.

- Men vi vil rigtig gerne vinde. Om det så er nok til at gå videre, må vi se til den tid. Jeg tror på det så lang tid der er en mulighed. Gjorde jeg ikke det, kunne jeg jo lige så godt rejse hjem.

Da Danmark for to år siden blev nummer fire EM-slutrunden i Sverige, blev Sandra Toft kåret til turneringens bedste keeper.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce