Annonce
Erhverv

Ryanir åbner rute mellem Billund og Dublin

Fra på mandag er det muligt at flyve direkte mellem Billund og Dublin. Arkivfoto
To gange om ugen vil det irske lavprisselskab flyve mellem Billund og Dublin.

Billund: Fra på mandag er det for første gang muligt at flyve direkte mellem Billund og den irske hovedstad Dublin. Det sker, når det irske lavpris Ryanair to gange om ugen sender et fly i hver retning.

Mandag klokken 17 og fredag klokken 13.30 letter flyet fra Dublin mod Billund, så det fire en halv time senere kan lette fra Billund i modsatte retning.

- Vi har fået åbnet godt op for det britiske marked, og vores analyser viser, at det samme kommer til at gælde i Irland. Og vi ved, at Dublin og "den grønne ø" generelt er et populært rejsemål for danskere. Derfor er vi sikre på, at Ryanairs to ugentlige afgange bliver fyldt op, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Glæde i Irland

Hos Tourism Ireland, der er den irske pendant til Visit Denmark, er der glæde over at få den irske hovedstad bundet sammen med det vestlige Danmark. Her er man sikker på, at Dublin vil blive et yndet rejsemål.

- Vi ved, at Dublin er et populært alternativ til mange af de mere kendte europæiske storbyer, og Irland byder på meget mere end spændende og fantastiske oplevelser i den irske hovedstad. Irland er også kendt for deres storslåede natur, og det er vi sikre på også tiltrækker danske turister, siger Rikke Aagaard Petersen, der er PR manager hos Tourism Ireland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce