Annonce
Esbjerg

Rybners første HF-student vil være jordemoder

Sarah Mohammad får et kram af sin mor efter den sidste eksamen i psykolog på Esbjerg Gymnasium. Pressefoto
19-årige Joy Blank sluttede med et 10-tal til eksamen på Rybners.
Annonce

Esbjerg: Den største studenterårgang i Esbjerg Gymnasiums historie bliver færdig i disse dage, og rektor Erling Petersson holder sin sidste dimissionstale Årets første HF-student var Sarah Mohammad, som var oppe i psykologi. Indtil onsdag springer studenterne så ellers ud på stribe.

Første stx-student blev Julie Schmidt Henriksen, der fik 12 i sit sidste fag, AT. Julie er en dygtig naturvidenskabelig elev, elitesvømmer og en god fodboldspiller. Onsdag fejres de nye studenter med stor galla på skolen.

Fra kl. 18.30 til midnat er der tre-retters menu, underholdning, taler, afsked med lærerne og dans til liveband i festsalen.

Dimission på EG er på fredag med 350 studenter. Omkring 1200 mennesker ventes at deltage i dimissionen. Cirka 11.40 tager studenterne i deres festpyntede køretøjer mod Torvet, hvor der skal danses om hesten. Og så starter en uge med studenterrunder.

For Erling Petersson bliver det den sidste dimissionstale efter 21 år som rektor på Esbjerg Gymnasium. Han stopper 30. oktober.

Julie Schmidt Henriksen fra første stx-studend og fik 12 i sidste fag. Her med rektor Erling Petersson. Pressefoto
Annonce

Rybners første HTX-studine brillerer til sidste eksamen

Helena Ertmann har netop hevet et 12-tal i HTX hjem til eksamen i ”SO-projekter” på Rybners, hvor hun bl.a. har fokuseret på, hvordan naturvidenskaben ændrer verden.

Nu venter et sabbatår, hvor hun rejser til New Zealand for at være au pair. Når hun vender retur til Danmark, skal hun læse til kemiingeniør.

Det var en stor dag både for Rybners og 19-årige Joy Blank. Rybners kan nemlig fejre, at den første HF-student på Rybners nogensinde er sprunget ud.

Joy afsluttede eksamen i dansk med et flot 10-tal. Efter eksamen blev den glade student modtaget af rektor for HF og HTX Karen Munk Rasmussen.

Joy har altid vidst, at hun vil læse til jordemoder, så HF var uden tvivl den rette vej at gå.

- Rybners HF var oplagt, fordi jeg hurtigt ville få en studentereksamen i hus, fortæller Joy.

Brødtekst

Helena Ertmann fik 12 i sidste fag hos Rybners. Nu tager hun et sabbatår som au pair i New Zealand , inden hun skal læse til kemiingeniør. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce