Annonce
Erhverv

Ryddet op efter konkurs: Vorbasse Kro snart klar til nye forpagtere

Ejer Brian Madsen håber, at en ny forpagter eller et nyt forpagterpar snart kan blive inviteret indenfor på kroen. Arkivfoto: Keld Stampe
Der er blevet ryddet op på Vorbasse Kro efter den seneste konkurs. Ejeren vurderer, at han meget snart vil være klar til at invitere en ny forpagter - eller allerhelst et nyt forpagterpar - indenfor på kroen.

Vorbasse: Inden længe kan der forhåbentlig igen være gang i aktiviteterne på Vorbasse Kro.

Det er en lille måned siden, at forpagter Jonas Baun Madsen måtte erkende, at han ikke kunne få forretningen til at løbe rundt, og siden har kroen derfor været lukket for besøgende.

Det er dog ikke ensbetydende med, at håbet om, at Vorbasse fortsat kan have en kro i fremtiden, er blevet droppet. Ejeren håber, at det vil være muligt at finde nogle mennesker, der kan være interesserede i at drive kroen videre.

- Vi er ved at være klar til at invitere et nyt forpagterpar ind. Vi har ikke fundet dem endnu, men vi har fået ryddet op på kroen og gjort rent, så nu skal vi ud og søge en ny forpagter. Det må gerne være et forpagterpar, for det styrker meget, hvis man er to, som kan sparre med hinanden, siger Brian Madsen, der ejer Vorbasse Kro.

Annonce

Det kan blive en rigtig god forretning. Der er mange muligheder, og byen er god til at bakke op, så det er bare om at springe ud i det, hvis man har modet på det.

Brian Madsen, ejer, Vorbasse Kro

Kan blive en god forretning

Jonas Baun Madsen nåede blot at stå i spidsen for Vorbasse Kro i to år. Han overtog driften i september 2017. Han indførte nye idéer som at åbne restauranten på hverdage og give folk mulighed for at købe take away, men til syvende og sidst måtte han erkende, at det var vanskeligt at få forretningen til at løbe rundt.

Kroejeren tror dog fortsat på, at det kan være en god forretning at drive kro i en lille by som Vorbasse.

- Det kan blive en rigtig god forretning. Der er mange muligheder, og byen er god til at bakke op, så det er bare om at springe ud i det, hvis man har modet på det, siger Brian Madsen, der selv tidligere har drevet Vorbasse Kro sammen med hustruen Jane Langvad.

De har endnu ikke formelt annonceret efter en ny forpagter til kroen, men de vil nu så småt begynde at lægge følere ud i miljøet.

- Vi har en del kontakter i restaurationsbranchen, for det kan være, at der går nogle kokke rundt og gerne vil ud og prøve drømmen af og stå på egne ben, siger Brian Madsen, der i forvejen driver Vorbasse Ferielejligheder og Nebelgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce