Annonce
Erhverv

Rydning af byggeplads udløste brandstiftelse og vold

I alt ni personer blev anholdt, efter aktivister havde forsøgt at storme hegnet ved byggepladsen.
Mandag lykkedes det endelig at få ryddet en lund, som aktivister har holdt besat for at forhindre et hotelbyggeri i Flensborg. Forinden var en af investorernes biller blevet brændt af.
Annonce

FLENSBORG: Under omfattende tumulter lykkedes det mandag endelig politiet stort set at få ryddet den såkaldte banegårdsskov i Flensborg for aktivister. Navnet til trods er der snarere tale om en lille lund end en egentlig skov.

Besættere har i månedsvis holdt området besat for at forhindre, at træerne bliver fældet og giver plads til et nyt hotel og en p-hus.

Områdets ejere har for længst fået en byggetilladelse, men hidtil har Flensborg Kommune afstået fra at bede politiet om hjælp til at rydde området. Rådhuset har henvist til, at en rydning på grund af den aktuelle coronaepidemi ville være for risikabel for betjentene.

Annonce

Livsfarlig aktion

Fredag mistede de to investorer bag hotelprojektet tålmodigheden. De fik et privat vagtværn til at afspærre området og satte skovarbejdere i gang med at fælde træerne. Politiet og Flensborg Kommune erfarede først om aktionen via medierne. Herefter beordrede politiet aktionen indstillet af frygt for, at der stadig skulle være aktivister i trætoppene.

Skaden var dog i et vist omfang sket. En del træer var helt eller delvist gennemsavede, og det var livsfarligt at opholde sig i området. Derfor blev politi og aktivister fredag enige om at fjerne en del af træerne for at undgå, at nogen kom til skade.


Vi efterforsker nu brandstiftelsen.

Christian Kartheus, forbundspolitiet.


Mandag eftermiddag var det så helt slut. Flensborg Kommune havde anmodet politiet om at rykke ud til stedet og få aktivisterne væk. Det skete nu med henvisning til epidemibestemmelserne.

Rømningen udløste omfattende uroligheder. Den ene af investorerne er som indehaver af en stor vvs-virksomhed og ejendomsforvaltning bogstavelig talt meget synlig i gadebilledet med sine mange firmabiler. Og lørdag aften blev der stukket ild til en af Jan Duschkewitz’ varebiler, der stod parkeret i centrum.

- Vi efterforsker nu brandstiftelsen, oplyser Christian Kartheus fra forbundspolitiet i Flensborg.

Mandag fortsatte urolighederne. Ved busstationen blokerede aktivister i de tidlige morgentimer omkring klokken 5.45 af det indre Flensborgs mest befærdede kryds. Krydset var spærret i flere timer.

Annonce

Ni blev anholdt

Kort efter klokken ni truede situationen med at spidse endnu mere til. Adskillige aktivister forsøgte at storme det hegn, der var sat op omkring det omstridte område. Det lykkedes dog politiet at trænge flokken tilbage.

I alt ni personer blev herefter anholdt.

Fældningsarbejderne kunne ikke afsluttes mandag, og to personer personer holder stadig ud i toppen af et af de træer, som står endnu. Politiet fortsætter aktionen tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce