Annonce
Erhverv

Ryggen siger stop: Lukker salon efter 12 år

Problemer med ryggen tvinger Dorthe Wolf Hansen til at lukke Frisørsaksen i Vestergade i Rødekro. Sidste åbningsdag er 21. december. Privatfoto
Nu går den ikke længere. Dorthe Wolf Hansen er aldrig rigtig kommet sig over to diskusprolapser og derfor lukker hun Frisørsaksen i Rødekro ved juletid.

Rødekro: Kort før jul er det slut, så lukker salonen Frisørsaksen i Rødekro. Og det er ikke med indehaverens gode vilje. Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Det har ikke været nogen let beslutning, men en nødvendighed, da min ryg siger stop. Det er nu fem år siden, jeg fik to diskusprolapser i ryggen, og det er desværre ikke blevet bedre med årene, forklarer Dorthe Wolf Hansen.

Derfor skal posen med fremtidsmuligheder nu rystes.

- Jeg er kommet frem til den beslutning, at jeg skal lytte til min krop og lave noget andet end at være frisør, siger Dorthe Wolf Hansen.

Frisørsaksens sidste åbningsdag bliver lørdag den 21. december.

- En stor tak skal lyde til vores søde og trofaste kunder for støtte og opbakning igennem årene, lyder det fra Dorthe Wolf Hansen, som allerede har sagt farvel til to medarbejdere, der er kommet videre, og siger farvel til yderligere tre, når de er tilbage fra barsel.

- Jeg startede som selvstændig i Rødekro i 2007, hvor jeg overtog salonen efter Ewald Hansen. Det har været nogle gode og spændende år sammen med det dygtigste og bedste personale, jeg kunne ønske mig, siger Dorthe Wolf Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce