Annonce
forside

Rygning forbudt på kinesiske film

Rygning bliver stærkt begrænset i kinesiske film og TV-produktioner. Det statslige medienævn SARFT kræver streng kontrol med rygningen.
De skrappe retningslinier oplistes i et cirkulære, der skal være en håndsrækning til Kinas 300 millioner rygere. Tallet er nemlig støt stigende og de kendtes adfærd kopieres. En undersøgelse foretaget blandt 11.000 skoleelever i Beijing afslører, at cirka en trediedel vil begynde at ryge, fordi de har set skuespillere gøre det.
Fremover bliver dette dog et særsyn. Genkendelige cigaretmærker er nu forbudt på film og i TV-serier, ligesom rygescener skal være så korte som muligt, hvis de er umulige at undgå. Desuden forbydes børn adgang til rygescener.
Tobak er den største dræber i Kina i januar forudså en lægelig rapport, at antallet af rygerelaterede dødsfald ville være tredoblet i 2030..
Kina regulerer næsten ikke rygning på offentlige steder. Borgerne kan frit tænde en smøg for eksempel på offentlige kontorer, men nu er det altså slut med, at skuespilerne gør det på film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce